![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Razem z tiraeth'em mamy zamiar stworzyć wortal o telewizji i wszelkich tematach związanych z nią. Ja pewnie niektórzy wiedzą - stworzył on Program telewizyjny który cieszy się dobrą opinią (devBlog tiraeth'a). Poszukujemy osób które chciałyby współtworzyć ten wortal, narazie jest nas dwóch ![]() Poszukujemy osoby która spełnia wymagania: -> b. dobra znajomość PHP5; -> znajomość PostgreSQL; -> znajomośc obowiązujących standardów (CSS, HTML). Mile widziane są: -> znajomość Chemeleon'a - na nim będziemy opierać projekt; -> znajomość Open Power Driver - na nim również będzie opierał się projekt; -> znajomość technologi AJAX. Będziemy pisać od podstaw CMS'a który miałby unieść cały wortal ![]() Więcej szczegółów (+ cała rozpiska n/t projektu) na rozmowie prywatnej ![]() Tylko poważne zgłoszenia. Jeżeli nie jesteś pewny, że nie masz odpowiedniej ilości czasu bądź umiejętności - nie trać swojego i naszego czasu. Kontakt: Mail: netjaro@gmail.com GG: 2811253 Jabber: netjaro@chrome.pl Pozdrawiam, Marcin Jarek. ---- Przeniosłem temat na HydePark, dlatego, że będzie się toczyć w nim dyskusja, która jest zabroniona w dziale Praca oferowana. /tiraeth/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam że nie na temat,
Mam pytanie do tej starszej strony program W jaki sposób pobieracie program? Wpisujecie ręcznie w panelu admina, czy dostajecie program od stacji i potem importujecie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@php programmer: Aktualnie program jest przeparsowany do XMLa ze zwyklego html'a generowanego do druku przez tv.wp.pl... zastanawiam się nad importowaniem z serwisów stacji telewizyjnych. Narazie tak jest "łatwiej" i jest to mechanizm, który w wortalu nie będzie istniał.
Co do samego wortalu, to niechcąc minimalizować sprawy, narazie będzie to prosty wortal z 3, góra czterema serwisami działającymi w obrębie jego samego (news, recenzje, forum, program). Są to narazie plany, niczego nie obiecujemy, choć chcielibyśmy aby to ruszyło. Nie wiadomo też jak to będzie z serwerem, wszak posiadam takowy, ale to też zależy od ruchu danych w ciągu miesiąca. Aktualnie są to plany... Aha, no i oczywiście nie jesteśmy w stanie zaoferować żadnego wynagrodzenia za udział w projekcie - jeżeli ktoś do niego przystąpi to musi się, niestety, liczyć z zapłatą w formie satysfakcji, chyba, że w przyszłości będzie to finansowane z reklam etc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Panowie, ale od tego mamy specjalne forum. Przenosze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor ty jeszcze nie śpisz,
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ większy zapał ode mnie do tej roboty ma NetJaro, ogłaszam go głównodowodzącym całego przedsięwzięcia
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor, przeczytaj dopisek tiraetha (bez apostrofów proszę, hehe - tiraeth):
Cytat Przeniosłem temat na HydePark, dlatego, że będzie się toczyć w nim dyskusja, która jest zabroniona w dziale Praca oferowana. /tiraeth/ Tak, plany są duże i obiecujące ![]() ![]() Jednak ciągle jesteśmy otwarci na Wasze propozycje dotyczące wortalu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie trzy grosze ode mnie...
Cytat -> znajomość PostgreSQL; Dlaczego pg? W sumie ma ciekawe bajery ale przecież to świństwo jest takie wolne ;P -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat @nospor, przeczytaj dopisek tiraetha (bez apostrofów proszę, hehe - tiraeth): hehe, oki, trzeba bylo wiekszą czcionką to walic ![]() ![]() Cytat @nospor ty jeszcze nie śpisz, jakie kąśliwosci ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@SHiP: mój administrator uważa, że jest bezpieczniejsze, stabilniejsze i wogóle lepsze niż MySQL
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś dziwak ten admin. Ja mam delfinka i słonika (pg). Jest luxik - bez żadnych bojów z adminem ani nic
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przypadkiem grafika nie szukacie? :-)
-------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ano: chyba nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w ofercie nie ma wyraźnie napisane, to pewnie nie.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:18 |