![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy to tutaj...
Cytat Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 128 bytes) in /public_html/beztabu/funkcje.php on line 31
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 134 bytes) in Unknown on line 0 linia 31 w pliku funkcje.php to jest htmlspecialchars(); Na testowym serwerze bylo ok. Help! ![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem, czy to tutaj...
Cytat Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 128 bytes) in /public_html/beztabu/funkcje.php on line 31 Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 134 bytes) in Unknown on line 0 Ustaw sobie memory_limit w php.ini na więcej. Cytat Na testowym serwerze bylo ok. Help! :(
Może tam było inaczej skonfigurowane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie mój serwer. Nie mam dostepu do php.ini. String przepuszczony przez htmlspecialchars ma ok 10 bajtów . :? Co ciekawsze ta funkcja dziala bez zarzutow z innymi skryptami.
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy takich błędach proponuję zajrzeć najpierw tutaj: http://bugs.php.net/search.php
Jeśli nic nie znajdziesz.. pokaż ten fragment. -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To nie mój serwer. Nie mam dostepu do php.ini. String przepuszczony przez htmlspecialchars ma ok 10 bajtów . :? Co ciekawsze ta funkcja dziala bez zarzutow z innymi skryptami.
To niekoniecznie musi być wina akurat tej funkcji. Być może ogólnie skrypt ,,zeżarł'' dużo pamięci a ten htmlspecialchars akurat dolał oliwy do ognia i na nim się wywaliło. Poza tym tą zmienną możesz sobie ustawić przez ini_set w samym skrypcie: [php:1:84c39c4437]<?php ini_set('memory_limit', '16M') ?>[/php:1:84c39c4437] |
|
|
![]()
|
|
Ok. dzieki. pokombinuję.
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:20 |