Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wysyłanie maili a nagłówek FROM / phpmailer
pitbull82
post 29.10.2006, 12:58:21
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Chciałem się dowiedzieć, czy da się za pomocą php wysłać maila tak, aby w nagłówku FROM znalazł się dowolny e-mail.

Chodzi o to, że użytkownik "podaje" swój e-mail i do kogo ma on być wysłany, mail się wysyła, a osoba która maila otrzymuje widzi w nagłówku FROM adres e-mail nadawcy.

Od razu zaznaczę, że nie chodzi mi o funkcję mail, bo niestety jest ona zawodna i maile nie dochodzą na wszystkie serwery - np. na moje konto na WP nie dochodzą.

Sam korzystam z klasy PhpMailer z włączoną autentyfikacją SMTP, problem jednak w tym, że wysyłając maila , muszę go wysłać z mojego konta, do którego podaję hasło, a e-maila osoby wysyłającej mogę dać co najwyżej w Reply-to.

Czy ktoś z Was wie jak umożliwić wpisanie do From dowolnego adresu e-mail, a jednocześnie wysłanie maila przez SMTP?

Pozdrawiam i czekam na pomoc i wskazówki

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
erix
post 29.10.2006, 13:40:30
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Jest to ograniczone przez dany serwer SMTP.
Jeśli zmienisz adres FROM na taki, którego serwer nie zaakceptuje przy autoryzacji, to nie wyśle. Chyba większość jest teraz tak skonfigurowana.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
envp
post 29.10.2006, 14:03:01
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dokłanie. Chyba, że postawisz sobie serwer z SMTP lub znajdziesz SMTP z openrealy...

Ten post edytował envp 29.10.2006, 14:04:25
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:12