Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Skąd skrypt bramki Eraomnix podstawowej.
Myrek
post 9.09.2003, 11:58:05
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 36
Pomógł: 0
Dołączył: 8.02.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Wie ktoś, gdzie można znaleźć w sieci skrypt php bramki eraomnix podstawowej (ta z logowaniem), obsługujący dzielenie wiadomości. Znalazłem tylko bramkę napisaną w Perlu, a szukam php.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zbawca
post 9.09.2003, 13:26:46
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 14.08.2003
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Wie ktoś, gdzie można znaleźć w sieci skrypt php bramki eraomnix podstawowej (ta z logowaniem), obsługujący dzielenie wiadomości. Znalazłem tylko bramkę napisaną w Perlu, a szukam php.

masz tu funkcje z bramki PHPSMS przerobioną do wysyłania smsow przez bramke podstawową na eraomnix
[php:1:28a54ca8b7]<?php
$fp=fsockopen("www.eraomnix.pl",80,&$errno,&$errstr,3); //timeout=3s
if (!$fp) {
debug ("PROBLEM Z POLACZENIEM : $errno - $errstr");
return 0;
} else {
$rozmiar_tekstu=strlen($tekst);
$rozmiar_podpisu=strlen($podpis);
if ($rozmiar_tekstu+$rozmiar_podpisu>125) { // limit 125 znakow
$tekst=substr($tekst, 0, 125-$rozmiar_podpisu-3);
$tekst=$tekst."...";
}
$tekst=znaki_spec($tekst);
$podpis=znaki_spec($podpis);
$post="success=&failure=&number=48$numer&login=$login&message=$tekst&signature=$podpis&password=$password&contakt=&hour=&minute=";
$size=strlen($post);
fputs($fp,"POST /sms/do/extern/tinker/free/send HTTP/1.0nReferer: http://www.eraomnix.pl/sms/do/extern/tinke.../sendnCookie: $cookienContent-type: application/x-www-form-urlencodednContent-length: $sizenn$postn");
$tmp=fread($fp,6500); // pobranie strony po wyslaniu
fclose($fp);
?>[/php:1:28a54ca8b7]
Go to the top of the page
+Quote Post
mikemat
post 13.09.2003, 13:45:30
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 95
Pomógł: 0
Dołączył: 23.04.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


cos mi nie chce dzialac zamnienilem Twoj kod z kodem z funkcji "send_era" i dalej bramka nie dziala sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Zbawca
post 13.09.2003, 17:48:06
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 14.08.2003
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
cos mi nie chce dzialac zamnienilem Twoj kod z kodem z funkcji "send_era" i dalej bramka nie dziala sad.gif

Przerobiłeś bramke tak żeby ktoś mugł podać login i chasło? Jeżeli nie to w $post zmień $login na twuj login jaki chcesz żerby bramka korzystała i $hasło na twoje hasło
Go to the top of the page
+Quote Post
mls
post 14.09.2003, 10:22:57
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 677
Pomógł: 89
Dołączył: 31.08.2003
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ludzie, Wy to macie problemy... Tym bardziej, że era wszystko opisała na swojej stronie...

http://www.eraomnix.pl/service/gw/bAPIPrv.jsp


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Zbawca
post 14.09.2003, 12:08:38
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 14.08.2003
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Ludzie, Wy to macie problemy... Tym bardziej, że era wszystko opisała na swojej stronie...

http://www.eraomnix.pl/service/gw/bAPIPrv.jsp

Mój skrypt właśnie jest zrobiony na podstawie tego opisu dla bramki podstawowej laugh.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Supol
post 20.09.2003, 17:09:03
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 33
Pomógł: 0
Dołączył: 20.09.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


działa działa. Ale masz może pomysł jak pobrać ilość smsów,które możesz wysłać?
Go to the top of the page
+Quote Post
Zbawca
post 21.09.2003, 12:14:15
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 29
Pomógł: 0
Dołączył: 14.08.2003
Skąd: Częstochowa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
działa działa. Ale masz może pomysł jak pobrać ilość smsów,które możesz wysłać?


Tak odczytujesz co ci era wysłała czy error czy ile zostało i zapisujesz ile zostalo ci smsów .Przyjmuje że masz login przypisany na stałe.

[php:1:58ae489c6d]<?php
$tmp2=substr($tmp,strpos($tmp,"X-ERA-"));
$tmp= explode("rn",$tmp2);
$tmp2= explode("=",$tmp[0]);
if ($tmp2[0]=='X-Era-error') $status=$tmp2[1];
if ($tmp2[0]=='X-Era-counter') zapisz ($tmp2[1], "tmp/Era-counter");
?>[/php:1:58ae489c6d]
a jeśli chodzi o to ile morzesz wysłac z danego konta to odczytujesz z pliku Era-counter a kasujesz go gdy odzyskujesz pełen limit smsow czyli chyba koło 12 w nocy
Go to the top of the page
+Quote Post
#camel
post 16.04.2004, 20:24:06
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 15
Pomógł: 0
Dołączył: 25.11.2003

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ma ktoś juz stworzone to cudo - pozwalające ze swojej strony zalogować się do Ery omnix i wysłać SMSy?
Ja edytowałem nieco skrypt. Zapraszam:
http://kastor.ds.pg.gda.pl/~camel/era/php.rar

Czy ktoś jest w stanie mi wskazać niedociągnęcia w skrypcie? smile.gif
Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.06.2020 - 07:47