![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
w tabeli users mam wartosc egg ( losowo od 1 do 10 )
A w profil chce zeby wyswietlo rysunek i nazwe tego jajka ktore zostalo mam wylosowanie Kod profile .php
Nie wiem co jest zle ale zawsze pokazuje tylko pierwsze nawet jezeli mam 2 ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co my mamy z tego kodu wiedzieć... pokaż reszte...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$stat[egg] i $jajko[rys] ?
a nie czasem: $stat['egg'] i $jajko['rys'] podstawy tablic, pozdrawiam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj sobie na poczatku
i zobacz co ci wyswietla... w tym momecie odpowiesz sobie ktory warunek jest spelniony... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
juz wam mowie w czym tkwi blad
kod
Wszystko jest dobrze tylko ze przypuscmy ze ktos ma ( egg = 2 ) to wyswietla dane i tak zawsze tego pierwszego jajka w tabeli egg , jak zrobic zeby wyswietlalo po id np. jezeli ktos w tabeli users ma kolumne egg = 4 to wyswietla mu dane czwartego jajka a nie pierwszego -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak przedstawić dane 4 jajka i w jakiej zmiennej przetrzymujesz informacje które jajko ma wyświetlić?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No chcialbym wyswietlic za pomoca
$jajko[nazwa] , $jajko[rys] itp. tylko ze mi wyswietla w tym razie zawsze dane 1 jajka a jak zrobic zeby np. 4 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że to powinno działać...
Ten post edytował SHiP 14.10.2006, 22:28:47 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Skąd: świat astralny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ' date='14.10.2006, 22:13:20 ' post='301212'] jezeli ktos w tabeli users ma kolumne egg = 4 to wyswietla mu dane czwartego jajka a nie pierwszego chwilunia... wynika z tego, ze operujesz na dwoch tabelach (users i egg), a tablica $stat odnosi sie prawdopodobnie wlasnie do tej pierwszej. moze Twoje zapytanie do bazy powinno wygladac tak:
bedzie dzialalo tylko jesli w tabeli egg indeksujesz jajka. |
|
|
![]()
|
|
Jak narazie niestety wróżymy z fusów... Musimy mieć więcej informacji...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:46 |