![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, kolega grafik zrobił miejsce na menu w pozycji
![]() jedna pozycja w stosunku do drugiej jest wyżej i to im dalej w prawo tym wyżej. Nie mam pomysłu jak to rozwiązać, poza zronieniem każdego linka niezależnym i pozycjonowanie go, ale to nie jest najlepszy pomysł. moje menu składa się z trzech pozycji i ma taką strukturę: najczęściej menu robię jako listę. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To daj ul jako duży blok pozycjonowany relatywnie lub absolutnie a elemnty li wypozycjonuj absolutnie względem niego.
Co widzisz złego w tym rozwiązaniu? IMO jest najlepsze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm no w sumie pozycjonuję, grafika ma być slakowalna do pewnego rozmiaru.
Potrzeba jest taka żeby litery zmniejszały lub zwiększały się tak jak grafika. podawanie wartości em, % nic nie daje. A kiedy ktoś mniejszy stronę zebyt duże litery wyjdą mu poza grafikę. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem... ale może spróbuj do każdego linku dodać id ;] i ustaw przez position ;] może się uda, spróbuj
![]() -------------------- Ubuntu 6.10
$Kobieta zmienną jest ;) |
|
|
![]()
|
|
Aktualnie mój problem polega na tym że
Tutaj w rozdzielczości 1024x768 wszystko wygląda dobrze(idealnie pozycję jeszcze ustawię). Jednak kiedy zaczynam zmniejszać stronę linki się nie przesuwają. nie mam pomysłu jak to rozwiązać żeby tak się działo chociaż do szerokości okna 800 px plik css jest tutaj Tak na żywo lepiej będzie widać o co mi chodzi. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Skąd: Sucha Beskidzka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, nawet w rozdzielczości 1024x768 super to to nie wygląda... nie wiem za bardzo jak Ci pomóc, idz na łatwizne i napisz do Erica Meyera ^^ A tak serio, to jeszcze pomyśle nad tym
![]() -------------------- Ubuntu 6.10
$Kobieta zmienną jest ;) |
|
|
![]()
|
|
Eric się na mnie obraził więc mi nie pomoże
![]() -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że obrazek sie zminejsza, zwiększa prawda? Więc tak samo zrób pozycjonowanie nie pixealmi a procentami a wtedy będzie się trzymać tego czego musi. Ode mnie BRAWO za plan skalowności. IMPRESSIVE.
edit: co do zmniejszania textu to poszukma, jak coś to wkleje. |
|
|
![]()
|
|
NO tak tylko tam jest dla bloku menu position:absolute;
W tym momencie nie mam relacji między blokiem a poszczególnymi linkami a pozycjonowanie względem całem jestony też się coś wali. Chodzi o to że nawet jak się przesuwa w lewo to do góry już jest lipa. Kombinowałem troche na procentach, zawsze staram się dawać relatywne jednostki. Tak grafika jest skalowana. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj jakiś okrojony kodzik plus tą grafike to się popróbuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:03 |