![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze, a w wlasciwie mam juz prawie napisana aplikacje dla pewnej firmy. Niestey mam uzasadnione podejzenie ze jej wlasciciel moze mi nie zaplacic za moja prace
![]() Wpadlem na pomysl zeby zabezpieczyc moja prace. Zamysl jest taki zeby po okreslonym czasie (np data za 30 dni) cala strona sie kasowala i toworzyl sie tylko index.php z informacja ze nie ma kasy, nie ma systemu ![]() Zabezpieczenie musi byc latwe/szybkie do wylaczenia, ale za razem nie rzucajace sie w oczy zeby sie nie okazalo ze 10 letni synek kogos z pracownikow przejzy sobie kod i odrazu znajdzie zabezpieczenie i jednym komentarzem wylaczy. Mam dwa pomysly: 1. To laczenie sie z moim serwerem w domu i sprawdzanie stanu zabezpieczenia i jezeli czas jest przekroczony to pobranie sktyptu, uruchomienie i po sprawie. Niestey to odpada bo jak ktos "wyciagnie wtyczke z netem" to mam po zawodach. 2. Stowrzenie pliku o zahashowanej nazwie i zakodoawnej dacie w srodku. Sprawdzanie czy jest ten plik. Jak nie ma to kasowanie, a jak jest to sprawdzanie daty i jesli jest przekroczona to kasowanie. Wylacznenie jest proste bo wystarczy podmienic plik lub sama zawartosc na taki z data za 100 lat i po sprawie. Nie mam jednak pomyslu jak to ukryc w kodzie strony zeby nie rzucalo sie w oczy. Gdzies musi sie znalezc tresc pliku index.php(odrazu bedzie widac ze to zabezpiecznie) no i musi byc gdzies funkcja ktora bedzie porownywac sam plik, jego zawartosc i kasowac pliki. To sie bedzie bardzo rzucalo w oczy jak ktos ma jakiekolwiek pojecie o php. Tresc nowej strony mozna by jakos w bazie schowac, ale co zrobic z funkcja? Moze macie jakies inne pomysly jak to zrobic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:04 |