![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż testuje mojego frameworka i mam problem z linkami. Korzysta on z PATH_INFO i jest w związku z tym problem.
index.php Gdy strone tak wywołam wszystko cacy. Jak już wywołam tak lub dodając inne paramy, to wszystkie obrazki etc. nagle znikają. index.php/index W wynik śledztwa dochodzę, że następuja próba dostarczenia obrazka poprzez index.php/nazwaobrazka.gif, który powinien html próbować pobrać jako nazwaobrazka.gif ? Teraz najważniejsze pytanie. Próbowałem kilku sposobów... Jak to zrobić, żeby chodziło ? Turgon -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie istnieje - przekieruj.
Kod RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ /index.php [QSA,L] -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety .htaccess nie chce współpracować z moim Win$hitem. Jest jakieś inne rozwiązanie ?
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na apache 2.0 działa bez problemów.
Btw. świetna nazwa na framework! ![]() Ten post edytował splatch 18.09.2006, 19:47:42 -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat RewriteRule ^(.*)$ /index.php [QSA,L] Czytalem kilka razy o rewrite, ale nie moge w zaden sposob zrozumiec dlaczego to dziala? Zalozmy, ze serwer otrzymuje: strona.pl/Nowosci/Pokaz/. W jaki sposob te dane otrzymam w aplikacji? Jeszcze jestem w stanie zrozumiec index.php/$1. @Splatch: Z ciekawaosci spytam - dlaczego uwazasz ze dobra nazwa? ![]() Adrian. |
|
|
![]()
|
|
Nazwa to TuR
![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Wymarły gatunek. Widać, kto nie czytał Krzyżaków.
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Tur Co do htaccessa - skoro jest interpretowany, a wnioskuję po pierwszym poście, to musi pojawiać się informacja o błędach. Spójrz do error loga. -------------------- Łukasz Dywicki
|
|
![]()
|
|
Wiem co to za zwierzak
![]() Dobra problem rozwiązałem połowicznie. gdyż jak używam .htaccess skracającego linki do postaci index/index zamiast index.php/index/index. Ale wtedy nie działają obrazki. -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:22 |