![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką stronkę http://bugsbunny.ddl2.pl/drewarz/
i chce zrobić taki efekt że po jej lewej i prawej stronie od logo idzie pas koloru, potem tam gdzie jest ta belka drewniana następny troche innego koloru, potem dla treśi inny i na końcu dla stopki. Chodzi o takie coś Nie chodzi mi żebyście pisali żeby wpisać bgcolor itp bo znam na tyle HTML tylko jak wyłoć efekt że środkowa komórka jest na środku nie zaleznie od rozmiaru strony i jest szerokości w tym przypadku 790px, a po lewej i prawej stronie rozszeżają się automatycznie. Wiem jak to zrobić tylko po jednej stronie bo robie rozmiar tabeli 100% np. po lewej daje 790px a w prawą nie wpisuje w szerokość nic i mam ten efekt. Dałbym jakiś przyład takiej strony ale znaleźć nie moge. Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~BugsBunny wyrabiaj sobie dobre nawyki.
1. Wartości atrybutow dla teagów umieszczamy tylko i wyłącznie w cudzysłowiach " 2. Wartości liczbowe powinny mieć zawsze jednostkę. To znaczy że samo 768 jest błędne. Bo co to jest? Emy? Pixele? Kilometry? Procenty? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapis width jako atrybutu html (nie w css) np.
jest poprawny bo domyślnie oznacza to piksele. Co nie zmienia faktu że w elemencie td nie jest zalecany, należy go zastąpić przez css. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:21 |