![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2003 Skąd: Piotrków Tryb. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to żeby za pomocą php załadować grafiki ew. całą stroni do przeglądarki. W tym czasie powiedzmy pojawia się pasek postępu. Chodzi o to że nie wiem jak te grafiki przetransportować do przeglądarki usera a nie chcę się bawić w jawę lub coś podobnego. Z paskiem sobie poradzę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php to server-side, więc nici z tego.
Tutaj zastosuj JavaScript. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php=>HydePark
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
var Obr = new Array(); var il_bledow = 0; var afterOK; var afterNotOK; var postep = 0; function Laduj(plik) { if (document.images) { var nast = Obr.length; Obr[nast] = new Image(); Obr[nast].onerror = bladObr; Obr[nast].src = plik; } } function Sprawdz() { var notcompl = 0; var compl = 0; var w = Obr.length; for (var i = 0; i < w; i++) { if (Obr[i].complete) compl++; else notcompl++; } postep = compl/w*100; Rysuj_pasek_postepu(); if (notcompl > il_bledow) setTimeout("Sprawdz();", 1000); else if (notcompl == 0) eval(afterOK); else if (notcompl == il_bledow) eval(afterNotOK); } function Ladowanie() { Laduj("obrazki/grafika1.gif"); Laduj("obrazki/grafika2.gif"); Laduj("obrazki/itd...); Sprawdz(); } function bladObr() { il_bledow++; } function Rysuj_pasek_postepu() { var strPostep = "" + postep; if (strPostep.substring(0,3) == "100") strPostep = "100%"; else strPostep = strPostep.substring(0,2) + "%"; var tabela = "<table width="270" border="0"><tr><td width="" + ((postep != 0)?(parseInt(strPostep)*2):"1") + "" bgcolor="#FF3300"></td><td></td><td width="50"><b><font face="Verdana" size="2">" + strPostep + "</td></tr></table>"; naglowek.innerHTML = ladow + tabela; } function Init() { nojava.innerHTML = " "; setTimeout("nojava.innerHTML = '';", 3000); afterOK = "window.status = ' Ładowanie zakończone pomyślnie !'; setTimeout("window.location.href='javascript:start()'", 5000);"; afterNotOK = "alert('Podczas ładowania strony wystąpiły nieoczekiwane błędy,nspowodowane brakiem niektórych plików.nAby wejść na stronę musisz kliknąć w link podany w ramce.nJeżeli ten komunikat będzie się powtarzać koniecznie nas o tymnpoinformuj podając przy tym wartość podaną poniżej.nnBrakujących plików: ' + il_bledow + '');"; ladow = "<br>"; naglowek.innerHTML = ladow; Ladowanie(); } </SCRIPT> Wygrzebałem to z mojego archiwum ![]() -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 15:52 |