![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie. Jest to mi bardzo potrzebne bo chcę zrobić panel administracyjny swojej strony, który by nie potrzebował przeglądarki tylko żeby był to program, który się łączy np. z moim serwerem i wysyła do niego obojętnie jakie dane. Albo przynajmniej jak można zrobić "includowanie" paneluadministracyjnego do programu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma problemu napisać program łączący się z bazą danych na serwerze. Ja pisałem sobie coś takiego w Delphi. Jeśli masz napisany panel administracyjny już to również możesz z niego skorzystać w swoim programie - wywołać go w kontrolce przeglądarki internetowej. Delphi wykorzystuje do tego api IE.
Pisać program możesz w dowolnym języku programowania. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kosa a mógłbyś pokazać kod twojego panelu żebym mógł zobaczyć jak to w delphi wygląda?
Ten post edytował Patrykuss 10.09.2006, 18:07:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Połączenie z bazą zdalną - komponent TQuery i łączenie się przez ADO, to jest linika kodu, masz w helpie od Delphi a kodu programu nie mogę pokazać - jest to wersja komercyjna.
Łukasz -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:30 |