![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę przy wykorzystaniu diva i css (bez javascript i czegość w stylu this.className) zrobić sobie buttonik. Po najechaniu zmienia się tło, ramka, czcionka. No i właśnie mi nie wychodzi
![]() Przykładowe buttony: (mają być obok siebie) no i niebardzo wychodzi mi css:
w tym wypadku czcionka 'TAK' i 'NIE' nie jest brana z .ansbutton tylko z wcześniejszej definicji a {} a tego nie chcę. nie wiem jak zrobić coś w stylu onmouseover w css. Kombinowałem tak:
ale to nie zmienia mi wyglądu diva tylko czcionki co wydaje mi się logiczne ![]() Kombinowałem i tak:
no prawie prawie ale display: inline; nie jest brane pod uwagę tak jak i width i height, co także chyba rozumiem ![]() Uff no nie mam pojecia jak zrobić ten 'kwadracik'. Pomocy ![]() Pozdrawiam pss. sorki za ew herezje ale css to narazie nie moja mocna strona. Szukałem na googlach ale tam same opisy buttonów zrobionych za pomocą input - tego też nie chcę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daruj sobie divy tu:
CSS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bądź też użyj
Kod onmouseover="this.className='druga_zamienna klasa_ansbuttona'"
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja rozumiem że niektóre cechy JS zastępuje się CSS, ale czemu podstawowe cechy CSS zastępować JS?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@s_w_ir, właśnie miałem napisać, że darowałem sobie div'y no i w sumie sam poradziłem w identyczny sposób, bo w sumie te div'y na nic są tam potrzebne
![]() Gdyby człowiek zanim napisze o pomoc pomyślał pare minut/godzin ![]() ![]() Co do unikania JS, moim zdaniem jeśli istnieje wcale niegorsza alternatywa (jak w tym przypadku) to należy zastosować alternatywę ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:12 |