![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie jestem zaawansowany i jak widać nowy na forum, więc witam serdecznie. Mam nadzieję, że znajdę tutaj pomoc! Mam kłopot z newsami na www.mportalik.net proszę zobaczyć np na opowiadanie http://mportalik.net/index.php?action=feli...52&caly=tak i zwrócić uwagę, że nie ma znaków: cudzysłów ("") oraz minus (-) a zastąpione są np: & # 8 2 1 1 ; oraz & # 8 2 1 1 ; jak to zmienić, aby było kodowanie poprawne? Będę bardzo wdzięczny za pomoc! I proszę pamiętać, że jestem zielony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że tekst został przepuszczony przez htmlspecialchars" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, wydaje mi się, nie jestem pewny.
Spróbuj użyć funkcji html_entity_decode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual na tekście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasyczny przykład Ctrl+c, Ctrl+v z Worda. Zostają znaczki, których trzeba się inteligentnie pozbyć.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krzychu, a w jakim pliki .php znajdę ten tekst?
Poprostu gdzie mam go szukać w index, header itd. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mportalik.net, po prostu, zamiast wyświetlać tak jak teraz
zrób
ale generalnie, to ja bym tego użył przed zapisem danych do bazy. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Krzychu widzę, że jesteś bardzo obeznany w temacie, ja jeszcze nie mam doświadczenia w php.
Napisz mi krok po kroku co mam zrobić. Załóżmy, że jestem już w total commander na ftp i co dalej? Już dwie godziny się nad tym męczę, proszę o pomoc! Zrobiłem to tak, ale nie działa Na samej górze skryptu w pliku header wstawiłem:
a w pliku footer na samym końcu: też nie działa, proszę o pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś niezaawansowany a tworzysz portal, śmiać mi się chce.... jeżeli nie wiesz, który plik odpowiada za publikację artykułów (czyt. wyświetlanie artykułów) to dam ci radę: nie pisz tekstów w MS Wordzie...
|
|
|
![]()
|
|
Forum jest chyba po to aby pomóc
![]() Przynajmniej tak do tej pory było ![]() Więc dalej proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ludze podali Ci skrypty i ja też, a nie wiesz jak to zrobić. Podają Ci wszytko, a Ty nie wiesz co i jak
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ten skrypt, który wyżej podałem nie działa.
Znaki są takie same. Więc proszę o jakąś inną radę. Pytam poważnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Na samej górze skryptu w pliku header wstawiłem:
Czy możesz powiedzieć, czy wogóle widziałeś na oczy manuala? Jak to ma działać? Czy zauważyłeś, że kod jest w 90% zakomentowany? Do tego błędny. Uruchom to normalnie
Tak. Forum jest od pomocy, ale pomoc nie zwalnia Cię z obowiązku myślenia. Nikt tu nie będzie za Ciebie poprawiał elementarnych będów. Pozdrawaiam i zapraszam do manuala. http://www.php.net Ten post edytował Cysiaczek 29.08.2006, 06:45:47 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:37 |