![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pytanie umieściłem w dziale php, ponieważ dotyczy
funkcji php, a nie zapytań SQL No więc mam kod
i teraz pytanie, Czy da to się zapisać jakoś krócej. Chodzi o to że wyciągam tylko jedną wartość. PSEUDOKOD:
Ten post edytował php programmer 28.08.2006, 12:50:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz sobie funkcje/klase ktora to robi. Nie ma dostepnych gotowych funkcji (w samym php).
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() Ten post edytował thornag 28.08.2006, 13:42:03 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nadal masz dwie funkcje: query i result.
PS. Nie zczailem tych PUNKTOW, ale teraz przeczytalem tamten topik ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@php_programmer Ja bym od razu zainwestowal czas w jakies DAO. Tak jest i wygodniej i lepiej, taka klasa przewaznie jest Singletonem wiec nie musisz martwic sie o polaczenie, do tego piszesz metody typu getRow GetField getAll Insert/update itp itp. Mozesz zawsze isc troche dalej, poczytac o worcach projektowych i zaprzegnac do tego np wzorzec GenericObject ktory w polaczeniu z jaka klasa do bazy danych daje bardzo wygodny zestaw do obslugi bazy danych. Co do funckji.
To tak bez testow pisane, napewno wymyslisz cos zeby bardziej dostosowac do swoich potrzeb, bardziej optymalne itp itp. @dr_bonzo -> Jeszcze przypunktuje ![]() Ten post edytował thornag 28.08.2006, 20:54:11 -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:23 |