![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem.
Jak zrobić, żeby zależnie od wybranej opcji z drop down menu wyświetlał mi się obrazek. Wszystkie dane są pobierane z bazy danych. Jak to ugryźć? Mam już zrobione samo pobieranie wartości drop down menu i obrazka. zostało mi utworzenie zależności między nimi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale ty to chcesz na zywo czy po przeladowaniu strony?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak będzie prościej. Przeładowanie strony chyba mi łatwiej pojdzie bo lepiej znam php niz javascript
Za wyświetlenie pull down menu odpowiada taki kod:
Jak go przerobić, żeby wstawiał w adres strony numer id 'products_options_id' i id produktu 'products_id' (ma to robić dopiero kiedy użytkownik zmieni zawartość menu) Przerobiłem to troszke:
ale nadal nie działa.Założenie jest proste. Ustawiam sobie w linku id opcji (produktu jest już zawarte w FILENAME_DEFAULT - przynajmniej tak mi sie wydaje) dzięki czemu pozniej mogłbym sobie je pobrać i wyświetlić odpowiednie foto. Cała idea jest taka: mam w bazie zapisane id produktu, id opcji, nazwa zdjęcia po których chce sobie dobrać zdjęcie do cechy/opcji produktu. Jeżeli ktoś kliknie na rozwijane menu i wybierze jakąś opcję to automatycznie załaduje się również obrazek przypisany do tej opcji. Problem w tym że nie bardzo wiem jak tego dokonać. Mam gotowe wszystko oprócz połączenia wybory cechy i wyświetlenia obrazka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłbys napisać (najlepiej pokazać) co robi funkcja tep_draw_pull_down_menu() ?
Nie znam jej. |
|
|
![]()
|
|
przepraszam. już podaje kod funkcji:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Za bardzo nie rozumiem Twojego problemu, a raczej gdzie tu widzisz problem.
Robisz na select: onchange="submit();" Co spowoduje ze po wyborze opcji poleci ci formularz. Teraz w skrypcie lapiesz to co zaznaczono: $_POST['nazwaselecta'], lecisz z tym do bazy i patrzysz jaki obrazek odpowiada Twojej opcji i go pobierasz a nastepnie wyswietlasz. Pisze tak ogolnikowo bo szczerze powiedziawszy nie chce mi sie wgryzac w Twoj kod ani w strukture bazy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tu submitem nic nie zdziałam. w ten sposób wywala mnie do koszyka.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:42 |