![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje 3 dosc skomplikowanych zapytan, ale nie mam zielonego pojecia jak sie za nie zabrac
![]() Pierwsze chyba najprostsze, ale nie wiem za bardzo jak to rozwiazac. Porzebuje wszystkich rekordow w ktorych data w tabeli kontakt jest na najblizsze 7 dni. Czyli rekordy gdzie data jest dzisiejsza, jutrzejsza .... az do dzis+7. Date mam typu DATETIME.
Drugie jest juz trudniejsze ![]() Potzrzebne mi sa rekrody ktorych id nie ma w tabeli zablokowane, a zapytanie jest takie samo jak wyzej.
Trzecie najtrudniejsze i nie wiem czy wogole wykonalne. Zapytanie jest potrzebne takie jak numer dwa, ale chcialbym pogrupowac rekordy wedlug tego czy ich id znajduje sie w tabeli kontakt w jakikolwiek sposob oznaczyc te ktorych nie ma w kontakcie. --- Bykom STOP ![]() Proszę poprawić temat wątku. Podpowiedź: PWN :: złożony ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Najpierw obliczasz przedział czasowy czyli pobierasz dzisiejszy dzien i ten za 7 dni.. do zapytania wstawiasz
2.
3. Nie za bardzo zrozumiałem.. ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Najpierw obliczasz przedział czasowy czyli pobierasz dzisiejszy dzien i ten za 7 dni.. do zapytania wstawiasz
2.
Super. Dzieki! Cytat 3. Nie za bardzo zrozumiałem.. ![]() Potzebuje tego zapytania
ale chcialbym pogrupowac wyniki wedlug tego czy id klienta znajduje sie w tabeli kontakt czy tez nie. Te rekordy ktore sie nie znajduja chcialbym jakos inaczej zanzaczyc przy wypisywaniu. Czy teraz jasniej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast tyle razy używać and użyj operatora between, np:
Łukasz -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:22 |