![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tekst i w nim znaczniki [kod] i [/kod] między którymi jest kod php i czy jest możliwośc aby pobrać ten kod spomiędzy tych znaczników do zmiennej ? tzn.
Cytat Jakiś tam tekst, bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla [kod] [/kod] bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla ? Ten post edytował Lee 15.08.2006, 11:17:30 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem w czym explode(); miały by pomóc
![]() Ten post edytował Lee 15.08.2006, 13:21:16 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą explode() możesz wyodrębnić część tekstu z pomiędzy Twoich znaczników i w tedy z tym tekstem możesz już zrobić wszystko :-)
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam taki kod
i działa, koloruje mi tekst, ale jak mam jedną linikę kodu ;/ np
ale jak zrobie np tak
to wszystko jest na czarno i ne jest pokolorowane (oczywiście to jest między znacznikami [kod] i [/kod] (obydwa przykłady) jest na to jakaś rada ? -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:24 |