![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję napisać swojego frameworka. Napotykam jednak etapy, które powodują, że odstawiam pracę nad nim na jakiś czas (teraz uogólnienie pobierania danych - uniezależnienie sie do źródła [xml, mysql], potem będzie kontrola uprawnień, czuję to). W takich momentach sięgam po znane frameworki. Nie potrafię jednak z nich wycisnąć choć namiastki tego, co robię już na swoim frameworku.Próbowałem PRADO - wydaje mi się przekombinowany, choć idea RAD, komponentów bardzo mi się spodobała i sam w pewnej formie zaimplementowałem je w swoim frameworku.
Ostatnio postanowiłem sprawdzić z czym się je CakePHP. Wydał mi się podczas czytanai dokumentacji (na tyle ile rozumiem ze słownikiem, kiepsko znam angielski) czymś ciekawym. Zainstalowałem i zacząłem kombinować. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to ścisłe powiązanie akcji z modelem, a co za tym idzie z tabeląw bazie danych. A co gdy tworzę sobie prostą akcję "helloworld" która z parametru GET ma pobrać tylko imię? A może pozwalając na takie rozluźnienie w swoim frameworku psuję całkiem ideę MVC? W sumie ciągle mnie kusi prado. Spiął kiedyś ktoś PRADO z OPT? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie ćwiczę cakePHP
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 1 Dołączył: 12.08.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
cake jest słodziutki, wogole idea frameworkow jest doskonale smaczna zakochałem się w MVC
![]() Ten post edytował andrzejb 14.08.2006, 00:55:08 -------------------- web lowcy.com.pl gg 1675677
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:21 |