![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam pewien problem z sejsami... Otóż wiedziony potrzebą, próbuję bezskutecznie napisać system logowania. Działa w połowie... czyli mówiąc krótko - nie działa. Ale bliżej...
Ten oto prosty kod sprawdzający poprawność funkcji zachowuje się troszkę... dziwnie. index.php:
i plik z funkcjami, funct_session.php:
Sprawa wyglada tak, że skrypt działa w przypadku kiedy hasło jest Login i Hasło są rzeczywiście poprawne. Zaskakujące jest to, że gdy wpisze błędne hasło lub login, nie dzieje się... nic. Output jest czysty, biały, pusty. Nie wiem w czym leży problem. Próbowałem kilku rzeczy, od sprawdzenia poprawności zapytań MySQL po bardziej bezpośrednie moetody sprawdzania, ale wszystko zdaje się być Ok. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam, Gnomik Ten post edytował Gnomik 12.08.2006, 08:36:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadza się, taka szybka analiza kodu i wynik jest taki że jeśli jest zły login i hasło to będzie pusto a jak byś chciał osiągnąć? w tym kodzie to dużo nie jest zawartych możliwości.
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz raportowanie błędów i jeżeli się jakieś pojawią - wklej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mimo wszystko poradziłem sobie z tematem.
Dodałem do lini: Kod $user = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT username FROM samgam_fantastyka.forum_users WHERE username='".$login."' AND user_password='".md5($pass)."'",$check_pass_grip)); warunek sprawdzający czy taki rekord wogóle istnieje i wszystko gra jak należy. Jak zwykle: Problem Exists Between Keyboard And Chair. Pozdrawiam, Gnomik |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:02 |