![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiałem tło do <td> za pomocą Style="..." - wyswietla sie ale W3C wykazuje to jako blad
Wstawiałem tlo za pomoca ID="td_1" - nie pokazuje błedu jednak nie wyświetla obrazka Prosił bym o jakąś pomoc jak to wstawci bo jak wstawie zwyczajnei to tazke dostaje błąð. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakis kodzik?
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło o kod, który źle działa...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
w pliku css:
tak walidiacje przechodzi ale nie wyswietla obrazka a tak: Nie perzechodzi ale wyswietla. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używa się dużych liter w nazwach znaczników, artybutów itp.
|
|
![]()
|
|
moj blad a czemu nie dziala jezeli robie za pomoca tego id ? bo chyba powinno sie wyswietlic.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Powinno działać. Musisz dodać plik .css ze stylem w którym będzie taka 'class' ;p z parametrem background-image: url(plik); Czyli bardzo podobnie.
|
|
![]()
|
|
no i tak mam ale nie działało ;/ niewiem czemu ;/ ale zreszta to juz nie wazne
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj w css tak:
td.className { background-image: url(plik); } I wtedy className dalej do atrybutu id -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
tez tak próbowałem i nie dzialalo ale to juz nie wazne
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie ma czegoś takiego, że 'nie działa'. Jak nie działa to znaczy, że coś jest źle. Zdaje mi się że źle dołączasz plik stylu. Proponowałbym posprawdzać, bo mnie irytuje jak coś 'nie działa'. Ciebie nie?
|
|
![]()
|
|
no moze troche tzn styl laduje dobrze bo reszta strony takze sie na nim opiera i wszystko działa
w htmlu do znacznika td dodawałem a w CSSie mialem
lub
I ani tak ani tak nie działało -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zamiast 'td#td_01' czy '#td_01' daj 'td.td_01'.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~MagnuM tak obserwuje Twoje podpowiedzi i ... wiesz co naucz się CSS zanim zaczniesz ludzi w błąd wprowadzać.
Klasa to klasa, a identyfikator to identyfikator. Nie można mieszać i mylić. |
|
|
![]()
|
|
tez mnie to troche dziwilo
![]() ![]() ![]() Magnum ale wtedy powstanie klasa a ja jej niechce ja chce poprsotu identyfikator ![]() Ten post edytował dawhol 5.08.2006, 21:30:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba wiem w czym problem.
Sedno tkwi w ścieżkach. Jak dajesz w pliku .html w atrybucie style to działa bo masz od razu folder images. A jak dajesz w pliku .css to nie działa, bo ... wnioskje że plik .html i .css nie są w jednym folderze i stąd różnica. Możesz podać jak masz zorganizowaną strukturę plików? |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, mój błąd. Chciałem dobrze :/
Ten post edytował MagnuM 5.08.2006, 21:38:18 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
index.php a plik style.css w katalogu css jednak zmienilame tam na ../images/01.gif i tez ani rusz niewiem ale w sumie dla mnie to juz nie wazne
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:28 |