![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z takowym zapytaniem: Kod $wynik = mysql_query("SELECT COUNT (*) FROM tabela WHERE login = '$login' AND haslo = password('$haslo')");
$row = mysql_fetch_array ($wynik); $login = $row["login"]; $haslo = $row["haslo"]; pokazuje mi błąd: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource dotyczący tej lini gdzie jest określona zmienna $wynik Czy coś tutaj jest źle ![]() proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok juz rozgryzlem czemu bald pokazywalo ale teraz ma problem z logowaniem...
Mam tabele w ktorej sa 2 rekordy: login = admin haslo = admin (spod bazy dodana funkacja PASSWORD() podam kod bo nie chce mi zalogowac: Kod <?php
session_start(); session_set_cookie_params(0); session_register('AUTH'); ?> <?php include("config_db.php"); $wynik = mysql_query ("SELECT COUNT(*) FROM tabela WHERE login='$login' AND haslo=password('$haslo');"); $rekord = mysql_fetch_array ($wynik); $login = $rekord["login"]; $haslo = $rekord["haslo"]; if ($logout) { session_unset(); } if ($formularz && !$AUTH[login]) { if ($auth_login=="$login" && $auth_pass=="$haslo") { $AUTH[login]=$auth_login; $AUTH[pass]=$auth_pass; } if ($auth_login!="$login" || $auth_pass!="$haslo" || !$AUTH[login]) { die ("<br><br><br><div align="center"><font color="#000000" size="3" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Wprowadzone hasło lub login s± nieprawidłowe !!!</b></font></div>"); } else { echo "No i zalogowano"; } ?> prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy rzut oka to zamiast
Kod ...SELECT COUNT (*)... powinno byc Kod ... SELECT * FROM .... COUNT(*) pobiera laczna ilosc rekordow! Dalej nie patrzylem.
-------------------- (none)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |