![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2005 Skąd: Jędrzejów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Wysyłam zmienną poprzez index.php?language=polski. Pod firefoxem wszystko chodzi ok, ale IE ma jakieś jajca, i nie widzi zmiennej oto kod index.php
Po kliknieciu na jezyk, system przenosi mnie na strone główną (jak wspominałem pod Firefox działa), jednak pod IE zachowuje się tak jak by nie było zmiennej plik mod_news.php:
Pomocy ![]() -------------------- .:: www.theprotypes.com - muzyka house - pobierz mp3 - zapraszam serdecznie ::.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze: zmienna $language w tym przypadku skąd pochodzi? Bo nie widzę żeby była gdziekolwiek odczytywana z sesji. Po drugie: albo daj klamerke za else do końca programu albo wywal else. W tym szczególnym przypadku akurat nie gra to większej roli ale odnoszę wrażenie że taki zabieg jest zrobiony nieświadomie a trzeba wyrabiać w sobie dobre nawyki programowania. Po trzecie: sprawdzasz czy jest ustawiona zmienna $language (prawdopodobnie zamierzenie było takie żeby była ustawiona w sesji, a przynajmniej takie powinno ono być), a potem, jeśli jest, to rejestrujesz ją w sesji ponownie - po co? Rejestracja zmiennej language w sesji powinna odbywać się w kodzie odpowiedzialnym za interpretacje wyboru użytkownika odnośnie języka. Nie napisałeś za to w jaki sposób odbywa się wybór języka. Ten post edytował KG- 30.07.2006, 07:29:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2005 Skąd: Jędrzejów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zmienna $language jest wysylana poprzez hiperłącze w html. Jest kod html - polski i angielski i podlinkowane one sa pod index.php?language=odpowiedni wybrany jezyk np. english
Poprawiłem to i wywaliłem else na IE nadal jest to samo. Nie śmiga ![]() Plik wyboru jezyka posiada 2 odnosniki: wywołuje to polecenie:
Jeszcze zauważyłem, że po wpisaniu w IE http://localhost/~website/index.php?language=polski - też nie wykrywa tej zmiennej ![]() ![]() Edit: Zauważyłem, że zmienna nie jest aktywna w pliku mod_news.php, choć jest na początku session_start(); Tak jak by nigdy nie była ustawiona, plik index.php działa bez zarzutów bynajmniej po wybraniu języka. Ten post edytował djmassive 30.07.2006, 21:57:12 -------------------- .:: www.theprotypes.com - muzyka house - pobierz mp3 - zapraszam serdecznie ::.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:20 |