![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_!speed!_*- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
a wiec ... chcialem zrobic cos takiego zeby moje przyciski... po wcisnieciu zostaly.... a jak przelacze na inny to zeby sie odcisnelo... a przeszlo na tamto...
![]() chcialbym zeby ktos mi edytowal... skrypt ... w HEAD umiescilem :
a pozniej w BODY :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chcialem zrobic cos takiego zeby moje przyciski... po wcisnieciu zostaly.... a jak przelacze na inny to zeby sie odcisnelo... a przeszlo na tamto... Zastanów się teraz jaką szansę mamy zrozumieć cokolwiek z twojego pytania? BTW, nie java, ale JavaScript. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w css zrob klase w ktorej bedzie bedzie styl border inset, i jak gosc nacisnie to ustaw to klase dla tego przycisku
|
|
|
-Gość_!speed!_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
a wiec .. macie stronke.... www.media-plus.yoyo.pl
i tam sa przycieski na dole.. miedzy innymi "ubrania" , " akcesoria" itp.... i chce .... zbey klikajac na ten przycisk.... zostawal zmieniony kolor (klikajac, nie najezdzajac )... a jak zmienie na inny przycisk.... to zeby ten wczesniejszy wrocil na swojstandardowy kolor.... a ten na taki jaki najezdzam ![]() ![]() nie umiem za bardzo tego wytlumaczyc... i nie wiem jak to zrobic ![]() |
|
|
-Gość_!speed!_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
sorrki zle wpisalem stronke Media-Plus.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Słuchaj. Jak nie umiesz wytłumaczyć, to jak mozesz wymagać, żebysmy to zrozumieli (a jednak!).
Kod, który prezentujesz jest bardzo mało elestyczny. Możesz na końcu strony wywołac kod JavaScript, który wykryje powiązanie nazwy pliku html z nazwą obrazka i ustawi inny obrazek niż wszystkie. Gdybyć poprawił kod na bardziej elastyczny, to możnaby inaczej pokombinować :/ -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Cysiu: @Gość_!speed!_* jest u nas gosciem
![]() ![]() ![]() |
|
|
-Gość_!speed!_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
sorry panie Cysiaczek.... ale nie umiem tego i sie nie znam... chyba dosc jasno jest napisane o co mi chodzi.
chcesz zeby sie wcisnal przycisk... i zostal kolor ktory jest po najechaniu. a gdy nacisne inny przycisk... (wczesniejszy wraca na swoj kolor)... a ten zmienia sie na kolor.. ktory jest po najechaniu. rozumiesz o co mi chodzi ![]() tak jak np na stronce IDG ten kawalek --- > spojrz w dol... ![]() wiec widzisz ze tutaj jak sie kliknie na gry to sie zmienia na pomaranczowy... a jak sie kliknie na inny (np DVD) to sie zmienia na pomaranczowy..... a Gry wracaja do swojego pierwotnego koloru. Juz lepiej nie umiem wytlumaczyc... i nie mam pojecia jak zrobic taki skrypt.... bardzo porosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
to nie sa przyciski, tylko obrazki ktore sie zmieniaja
|
|
|
-Gość_!speed!_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
no dobrze... ale o takie cos mi chodzi ... moze mi ktos pomoc ...
![]() przeciez pokazywalem na dwoch stronach.... prosze bardzo ![]() |
|
|
-Gość_!speed!_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
pomoze mi ktos ?
|
|
|
-Gość_!speed!_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
hallo ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejdź iteracyjnie przez wszystkie przyciski, zmień ich wygląd na zwykły, a potem podmień tylko ten jeden, na którego najechano myszą. Prosta sprawa. Tylko trzeba nadać im id w stylu prz1, prz2.
-------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
-Gość_!speed!_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
duzo to z tego nie rozumiem... mozesz mi powiedziec krok po kroku jak to zrobic ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:37 |