![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od wczoraj męczę się ze stworzeniem czegoś takiego: Mam sobie string np.: Johny|Admin|johny@o2.pl,Lol|Redaktor|redakcja@o2.pl i chcę, aby wyświetliło się: - johny@o2.pl - Johny (stanowisko: Admin) - redakcja@o2.pl - Lol (stanowisko: Redaktor) Wymyśliłem:
Myślałem, że będzie git, ale niestety wynik nie jest taki jak się spodziewałem. A praktycznie nie ma się co dziwić. W pierwszej pętli exploduję $array, która zawiera póki co tylko 2 osoby po przecinku, więc $n wynosi 2, a ja próbowałem wyciągnąć z niej $i. Dalej to wygląda tak, że mi pobiera na zmianę po prostu z tych dwóch tablic i wychodzi kaszanka - $imie zawiera imię i stanowisko, stanowisko zawiera drugie stanowisko i imię, a $email nic dopóki nie dodałbym $n ++ na początku pętli. Wina leży więc po stronie pierwszej pętli, gdzie źle to skonstruowałem. Ma ktoś na to jakiś pomysł? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
patrzac po tej petli to kontakt staje się chyba tablicą 2 wymiarową ... wystarczy dać print_r na $kontakt
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:34 |