![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Hej, wiem że pewnie juz bylo ale nie wiem pod jakim pojeciem tego szukac
Mam 2 selecty - chcialbym żeby po wybraniu wartosci w 1 - strona się przeładowała i w 2 selekcie pokaza sie wartosci z zapytania sql 1 select :
2 select
Mam taki skrypt AJAX .. z tym że cięzko mi sie w tym połapac - może ktoś podpowie jak go przerobić ? Działa na plikach txt
Ten post edytował L.Pociask 8.07.2006, 11:22:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Kod <select onChange="SelectHandler(this.value)"> <option value="" >wszystkie</option> <option value="1">1</option> <option value="2">2</option> <option value="3">3</option> <option value="4">4</option> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> <option value="7">7</option> <option value="8">8</option> <option value="9">9</option> </select> js: Kod function SelectHandler( value ) {
alert( value ); // Tutaj musisz napisac request AJAX // do skryptu php i wstawienie odpowiednio kodu do HTML'a np diva // poprzedz document.getElementById( 'idDiv' ).innerHTML = 'to co odpowie Ci Ajax'; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:17 |