![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ mi się nudziło wpadłem na pomysł napisania rozwiązywacza sudoku (jak się potem okazało w sieci jest takich programów sporo). No ale cóż... Proszę o ocenę
Opis Wpisujesz liczby, które masz podane w sudoku do formularza w odpowiednie miejsca. Klikasz ok. Program po chwili powinien dać wynik (pomimo wielu operacji na tablicach, a ja myślałem, że będzie to trochę mielił). Wyświetlone zostanie rozwiązane sudoku razem z logiem z rozwiązywania. Linki Rozwiązywacz sudoku kod źródłowy 1 kod źródłowy 2 Ten post edytował Hacker 27.06.2006, 18:23:10 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet nie wiem jak to ma dzialac? Daj troczeopisu na stronie
TO tylko sprawdza czy wpisano prawidlowo liczby? Czy rozwiazuje sudoku po wpisaniu wyjsciowych liczb? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązywacz - rozwiązuje
Po co opis wpisujesz i jazzzzzzda Ten post edytował Hacker 27.06.2006, 13:50:24 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedno co musisz zrobić na pewno, to dodanie maxlength do inputów. Cóź to za sudoku, w którym mogę sobie wpisać w jedno pole np. 98234 ? :P
pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa ten twój skrypt ;]
-------------------- czemuja?
|
|
|
![]()
|
|
jak to nie działa??
Brałem najtrudniejsze zadanka ze stronek które znalazłem i działał... Maxlength ok się zrobi Ten post edytował Hacker 27.06.2006, 18:04:49 -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi też nie działa
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki pech, tobie rozwiązywał wszystko, a mi pierwszego lepszego nie mógł trzasnąć ;]
Przykład brałem z : http://sudoku.friko.net/pl/ Dokładnie taki: ![]() W ogóle trochę mały ten skrypt, zwłaszcza że czasem zdarzają się przykłady gdzie trzeba założyć pewną odpowiedź i na jej podstawie sprawdzać dalej diagram itd... Nie każdy przykład da się rozwiązać samymi porównaniami. -------------------- czemuja?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wziąłem pierwszy lepszy diagram STĄD i zadziałało
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ostatnie wakacje był konkurs na rozwiązywanie SUDOKU, pomyśałem, okej - jestem programistą i napiszę sobie do tego skrypt, po co się męczyć. Okazało się to nie takie proste, otóż, w bardziej skomplikowanych przykładach, nie da się rozwiązać SUDOKU tylko przez same porównania. Próbowałem rozwiązać to poprzez "strzelanie" komputer w sytuacji patowej, wybiera jakąś liczbę i przeprowadza obliczenia, jeśli okazało się to niepoprawnym rozumowaniem to "strzela" dalej. Niestety ta metoda nie sprawdza się zawsze (podobnie jak Twój skrypt).
Ale chylę czoła, bo dużo sudoku można nim rozwiązać ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmmm... dzięki tomASS zobaczę ten przykład i dopracuje skrypt... Mój skrypt opiera się tylko na logice
EDIT: tes, to twoje sudoku nie ma jednoznacznego unikalnego rozwiązania A takie sudoku to wedłud mnie jest do d**y Ten post edytował Hacker 28.06.2006, 09:37:45 -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]()
|
|
Wziąłem pierwsze lepsze.
Ale jak widzisz TomASS napisał to co ja o tych porównaniach. W każdym razie powodzenia ![]() -------------------- czemuja?
|
|
|
![]()
|
|
Dobra jak znajdę chwilę czasu dopiszę strzelanie w ostateczności...
Hmm... Dlaczego nikt nie komentuje kodu źródłowego? Czyżby nikomu nie chciało się wnikać w to jak to działa? -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to żebym się czepiał ale ja ten kod gdzieś już widziałem... chociaż może tylko mi się zdaje...
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
No, może widziałeś podobny kod, bo jak mówię potem się okazało, że sporo jest tego w sieci. Ale zapewniam ciebie, że ten kod jest w 100% napisany przeze mnie od zera
EDIT: ufff... Sprawdzcie nową wersję powinno rozwiązać WSZYSTKO Ten post edytował Hacker 28.06.2006, 16:19:57 -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 Notice: Undefined offset: 0 in /home/hacker/ftp/sudoku/sudoku.php on line 160 I w dodatku nie rozwiazało. Były dwa okienka calkowcie puste ;P Brałem gre z : http://sudoku.friko.net/pl/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmmm... ciekawe mógłbyś podać to sudoku??
-------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]()
|
|
no podłem:
http://sudoku.friko.net/pl/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmmmm... ciekawe tylko chyba się nie zrozumieliśmy...
Podaj cyfry albo przynajmniej z jakiego dnia było to sudoku... -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]()
|
|
Heh już ich nie mam
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:19 |