![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak w opisie chcialbym zrobic aby z mojego menu usunac zdjecia opisujace kategorie i zastapic je bardizej estetczynymi linkami tekstowymi, ale dla uzytkownika mojej stronki uzyteczniejsza bedzie informacja o tym linku jesli zobaczy obrazek i nie bedize musial wchodzic do kazdej z kategorii zeby stwierdzic ze znalazl to o co mu chodzi
[kiedys na digarcie cos podobnego widzialem] mozna by bylo to zrobic za pomoca css i hovera - tylko ze po pierwsze IE to moze dziwnie obslugiwac | trzeba bedzie zrobic tyle elementow z brazkami ile linkow... wiec moze zrobic funkcje w JS i przekazywac do niej url do obrazka i onfocus albo cos takiego do linka - probelm - prawie wcale nie znam javy, a szukalem po tym forum jakiejs podobnej funkcji i nie mialem szczescia. nie licze ze ktos mi poda gotowe rozwiazanie na talerzu ale oczekuje na pare wskazowek i punkt startowy dla funkcji w JS z gory dzieki - kamis ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra punkt dla cibie:]
ale czymoglbym zrobic cos w stylu nie chce definiowac n imgow i je pokazywac lub chowac wiec np zdefiniuje sobie w odpowiednim miejscu div czy img(whatever), gdzie id to id tego elementu do pokazania i
czy cos takiego by przeszlo? i jeszcze szybkie pytanie co onazacza > onclick="return false" < Ten post edytował kamiseq 24.06.2006, 14:59:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce definiowac n imgow i je pokazywac lub chowac wiec np zdefiniuje sobie w odpowiednim miejscu div czy img(whatever), gdzie id to id tego elementu do pokazania i
czy cos takiego by przeszlo? Oczywiście. Popróbuj i uda się na pewno. i jeszcze szybkie pytanie co onazacza > onclick="return false" < To dałem żeby strona sie nie przeladowała po kliknięciu. Zwyczajowo tak dają na kinkach, które nie koniecznie służą do przejścia gdzieś dalej. Oczywiście w przypadku, kiedy ten link ma dzialać jak zwykły link, to return false; musi być usunięte. |
|
|
![]()
|
|
tack so mycket
ide testowac;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:18 |