![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakby ktoś mógł mi wytłumaczyć: Co to jest Klucz publiczny?
![]() Pierwszy raz spotykam się z takim określeniem, wymóg administratora, prosi o jakiś klucz co by mi mógł prawa nadać na systemie (linux) ![]() Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba o to chodzi
![]() http://www.gnupg.org/ @dr_bonzo: wstyd ![]() // edit: tak, na pewno o to chodzi. przepatrz sobie tą stronę bądź wyszukaj "gpg tutorial", potem apt-get install gpg i generujesz sobie dwa klucze - prywatny i publiczny... jutro się sprężę i może coś o tym napiszę na blogu ![]() Ten post edytował Fipaj 23.06.2006, 19:58:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tiraeth: a admina nie mozesz dopytac?
Klucz publiczny i prywatny wystepuje w jakims tam algorytmie szyfrowania (np. gpg/pgp) -- tyle wiem. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:17 |