![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem przy sprawdzaniu sotatniego adresu!
Wogole mi nie dziala: $HTTP_REFERER $_SERVER[HTTP_REFERER] Nie dziala ani na lokalu ani na servie!? -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Mam problem przy sprawdzaniu sotatniego adresu!
Spokojnie - po pierwsze bardziej prawdopodobne ze bedzie działał drugi wariant. Po drugie przegladakra moze a nie musi wysylac referera. Po trzecie sprawdz czy wogole sa podstawy by zostal przeslany. Jesli wpisujesz adres w przegladarce refere na pewno nie zostanie przeslany. Finalnie po czwarte mozesz miec zianstalowane oprogramowanie ktore wycina HTTP_REFERER.
Wogole mi nie dziala: $HTTP_REFERER $_SERVER[HTTP_REFERER] Nie dziala ani na lokalu ani na servie!? Sprawdz dokladnie czy nie podpadasz pod ktorych z 1-4 zanim bedziesz krzyczal ze nie dziala :) Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx!
Problem polegal na tym ze nie zawsze wypisuje adres na stronie, ale zapisuje go w bazie! -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:27 |