![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
piszę wyszukiwarkę która bedzie wyławiać odpwiednie tagi z treści pytania i na tej podstawie wyszukiwać w odpowiednich bazach ... np dla takich danych (za pomocą preg_match_all) : Kod coś z opisu f:nazwa firmy o:pracownik2 o:pracownik2 wyciągnie mi to co po f: i to co po o: (początek jest mało ważny - na to mam łatwy sposób) bardzo dobrze by było gdyby ten regexp dało się łatwo rozszeżyć na inne znaczniki ... próbowałem różne kombinacje ale największym problemem jest (dla mnie przynajmniej) by nie zatrzymywał sie na "o" a dopiero na "o:" :/ pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak:
wynik: Kod Array ( [0] => Array ( [0] => f:nazwa [1] => o:pracownik2 [2] => o:pracownik2 ) [1] => Array ( [0] => f [1] => o [2] => o ) [2] => Array ( [0] => nazwa [1] => pracownik2 [2] => pracownik2 ) ) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 1.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba odpada bo masz 'nazwa firmy' a nie same 'nazwa'
![]() po ciezkich wysilkach umyslowych (hahaha) doszlem do tego:
output: Kod Array ( [0] => Array ( [0] => f:nazwa firmy [1] => o:Andrzej Lepper [2] => o:Gerwazy [3] => o:O'rson Tadeusz Van Helsing ) [1] => Array ( [0] => nazwa firmy [1] => Andrzej Lepper [2] => Gerwazy [3] => O'rson Tadeusz Van Helsing ) ) na poczatku probowalem :
i niewiem czemu tez zatrzymywalo mi sie na 'o' zamiast na 'o:' :| moze ktos wyjasni? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:12 |