![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Witam
ja, deyv i scanner wykonalismy nastepujace dzielo KLIKNIJ MNIE. ocenie chcemy poddac: - ogolne pierwsze wrazenie - grafike - rozwiązania związane z wersjami językowymi login i pass: mentax/mentax do panelu administracyjnego z oczywistych wzgledów podać hasła nie mogę php 5.* pgSQL 8.* staralismy się aby było to zgodne ze standardami ... rzeczy ktorymi mozna sie pochwalić to wdrozenie ajaxa http://www.biznes.koszalin.pl/index.php/pl...ogues/companies - po lewej stronie jest Sortuj wg [ Nazwy / Ilości firm ] po kliknięciu w dany link nastepuja placzenie z serwerem i posortowanie czekamy na uwagi uwagi i jeszcze raz uwagi ... Ten post edytował itsme 13.06.2006, 17:38:02 -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- ogolne pierwsze wrazenie
pierwsze wrazenie i wszystkie kolejne bardzo dobre ![]() - grafike wedlug mnie sliczny , jasny design - funkcjonalny i wygodny. wszystko ladnie stonowane i zrownowazone - rozwiązania związane z wersjami językowymi wybor jezyka dalbym na sama gore, ale tak tez jest dobrze ![]() ![]() -added- aha, jak sie wybiera wersje jezykowa to do adresu dokleja sie "///" Ten post edytował Bastion 13.06.2006, 17:46:05 -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie żeby coś, ale gdzieś już widziałem intro podobne. Tylko nie wiem gdzie
![]() -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do intra przydalby sie tez jakis procentowy wskaznik postepu zaladowania
![]() Nie wiem czy to wina Linuxa, ale w intro tez zamiast tekstu mam czerwone prostakaty :] Ten post edytował Bastion 13.06.2006, 17:54:09 -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Design widziałem, podawałeś już kiedyś na ircu, przepiękny
![]() Pierwsze wrażenie - przyjazny, widać, żę wykonany profesjonalnie, aż chce się zostać na stronie dłużej. Jak dla mnie wszystko pięknie, świetna robota ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co mi sie nie podoba to pasek u gory (ten falowany ;]), jakis taki... kanciaty
![]() 9/10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bledy przy dodawaniu nowej oferty pracy
moje odczucia: grafika na dole w stopce nie pasuje zbytnio do grafiki w menu -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
bledy przy dodawaniu nowej oferty pracy moje odczucia: grafika na dole w stopce nie pasuje zbytnio do grafiki w menu tzn ![]() jakiś komnunikat ? ========= update: juz widze DZIĘKI Ten post edytował itsme 13.06.2006, 19:33:38 -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładnie, ładnie.
Szkoda, że nie funkcjonalnie ![]() Pierwsze wrażenie (które utrzymuje się cały czas): strona o jakiejś kobiecie, fladze i zbyt dużej niebieskiej plamie. Top zniszczył wszystko. W rozdzielczości 1024 po najechaniu na FAQ menu, które się pojawia nie mieści się całe na ekranie. Wejście w jakąkolwiek kategorię sprawia że nie zmienia się za bardzo nic, ale za to .... widzimy nadal gigantyczny top. Menu: rozwijane menu są mało funkcjonalne. Nie daość że bez JS nie ma szans, to po wejściu w kategorię podrzędną menu gaśnie i nie wiemy gdzie jestesmy (przydałby się breadcrumb). Ale ogólnie ładnie, miłe kolory ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jak odrzuca nie odrzuca a odczucia ![]() Ale faktycznie nie dziala dodawaniea oferty. po wypelnienieu pol z * przechodzi w tryb weryfikacji danych (podglad) i jest kintynuuj i go wciskam i znowu to samo. nie przechodzi dalej. No i ciagle ten tekst ze pole z * musi byc wypelnione. W podlgadzie to raczej nie potrzebne ale ogolnie wyglad to faktycznie cacy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ta marginesie, postarajcie sie o xHTMLa ;]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak ta marginesie, postarajcie sie o xHTMLa ;] wciąż się staramy docelowo napewno będzie :-) dużo pracujemy nad aby bylo :-)))) -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Radek nie powiedział jeszcze o jednym - gdyby nie SVN, to powstanie tak dużego projektu nie miałoby najmniejszych szans, uwzględniając fakt, że jak większść z Was wie, każdy z nas (DeyV, Itsme i ja) mieszkamy zupełnie gdzie indziej.
Dzieki za wszytskie miłe słowa i za wyłapanie błędów z tym dodawaniem ofert - już nad tym pracujemy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
design niezly, ale stanowczo wymaga dopracowania. lekki i czytelny, ale nie udalo sie wam uniknac wrazenia chaosu (nie mam pomyslu jak z tym sobie tutaj poradzic; ale nie jest zle. po kilku chwilach spedzonych w serwisie wsyzstko staje sie czytelne).
na pewno trzeba poprawic górną "falę" która jest krzywa i pozałamywana. przetestujcie to takze pod Opera bo miejscami sypie sie CSS (styl linkow) generalnei kolorystyka i calosc bardzo na plus, co rzadko zdarza sie na tym forum. fajne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
It's_me oddaje nie skoczona prace do oceny, nu nu... ;-)
Cytat Mein Ordner:
Was? Kod źródłowy hybryda tabelek z div'ami, albo rybka albo pipka ![]() Menu jest ładne, ale nie podoba mi sie takie hardcorowe pojawianie sie tych bocznych, tak samo pod menu widac biala wyrwe, cos nie tak z pocieciem layoutu? Kolor linkow w prawym topie przypomina mi bardziej reklame google niz fragment strony. Stopka mi sie tez nie podoba. Tak samo te /// trzeba bu posprzatac w generatorze linkow. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona jest niezła
![]() Wymienię minusy: - Po wejściu na stronę nie zabardzo wiem na czym się skupić, - top jest duży więc myślę, że lepiej by było jakby na podstronach jakoś się zmniejszał (podstawiał by się inny obrazek) - stopka jest jakby zupełnie z innego świata, ma brzydki kolor, moim zdaniem zrobiona na "odwal się" ![]() - bezsensowne użycie flasha w Top'ie - wszystkie te zaokrąglenia są jakieś postrzępione, nieładne... - flagi w wyborze języka nie znajdują się na środku tej belki (nie są wyrównane w pionie) Ogólnie szablon strony tak, jakbym już gdzieś widział ![]() Ocena: 8/10 (dopracujcie szczegóły + zróbcie to na <div>ach ![]() -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie słyszeliście o Javascript-on-demand?
Nie lepiej wrzucic to do Css'a? Przynajmniej bedzie cachowane i zmniejszycie wage strony.
Slyszeliscie o DOM'ie i attachEvent ![]() ![]()
Generujecie to na Atari XT ? Generalnie to dalej mi się nie chce patrzeć bo mam kolokwium z analizy i 200 stronicowy skrypt w pdfie załadowany ktory z utesknieniem czeka na mnie ![]() Ocena kodu html: 3/10 Ocena kodu php: brak (ale minus wielki za czas generowania) Ocena layout: 5/10 (usability i user-experience na slabym poziomie) Pozdrawiam serdecznie ![]() -------------------- Making IT works
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Chyba musze zacząc czesciej dawać tu do oceny swoje prace - sporo to wnosi
![]() Mimo to - parę wytłumaczń XHTML - jest. Co prawda tyklo 1.0 i to Transitional ale nie widzę potrzeby korzystania z bardziej restykcyjnego. Oczywiście - pojawiają się błędy, są jednak spowodowane nie zawsze poprawnym przygotowaniem treści, na co niestety, nie do końca mamy już wpływ. Tabelki - jak to dobrze, że nie zostay zakazane ![]() Niestety - ale królestwa za pomysł, jak sprawić, by efekt osiągnięty w topie, z tłem, belkami z prawej i lewej, oraz samym topem działał poprawnie w FF i w IE, był zrobiony na Div'ach, i na dodatek pozwalał na reskalowanie / przeglądanie w różnych rozdzielczościach. Ja z przykrością stwierdziłem, że bez tabelek tego topu to nie poskładam. Czas wykonywania: fakt - taki czas byłby niedopuszczalny, chyba że... weźmie się pod uwagę to, że jestesmy parę dni przed premierą, co oznacza, że mamy właćzone wszystkie debugery, parsowanie szablonów, i .. żadnego cache. W normalnej sytuacji czasy mieszczą się w 0.01 a to mnie satysfakcjonuje. Cytat tak samo pod menu widac biala wyrwe, cos nie tak z pocieciem layoutu? Nie rozumiem - mógłbyś dodać coś więcej? @serafin - oczywiście masz racje - zmiany w js rzeczywiście by się przydały. Tyle tylko, że czasem po prostu się nie chce ![]() Intro - widać podobieństwo? Ciekawe czemu... ![]() ![]() Za wszystkie miłe komentarze bardzo dziękuję - grafikowi zrobiło się miło. Za te krytyczne - jestem wdzięczny jeszcze bardziej - zasponsorowaliście nieprzespaną kolejną nockę ![]() Oczywiście - żartuję - cieszę sie, że jak zawsze - można na Was liczyć ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrażenie robi niezłe na pierwszy rzut oka. Po objętości i dość sporej różnorodności zawartości widać że pracy zostało w projekt włożone sporo. Jendak, kilka uwag z mojej strony:
- do końca nie wiem czym jest to spowodowane ale mam wrażenie, że grafika jest niezbyt dopracowana. Wrażenie takie wywołują u mnie następujące elementy - (jestem tu: http://www.biznes.koszalin.pl/index.php/pl...cations/abc/856) * "Wybrana Firma" na górze - link będący nazwą firmy ma fatalny, z niczym nie grający kolor. Mógłbym pomyśleć że kolor jego jest celowy, żeby było widać że to link. Ale wtedy z kolei zarzuciłbym brak konsekwencji w tym temacie * ikonki w belce nad artykułem - po pierwsze, nie są wyśrodkowane w poziomie względem opisujacych je linków, po drugie, nie są specjalnie dopieszczone - szczególnie wyloguj wzięte z WinXP :) kolejne uwagi: * treść artykułu - typografia! - jak dla mnie font jest za mały, interlinia jest stanowczo za mała. Można by jeszcze zwrócić uwagę na fakt, że taki długi tekst powinien być podzielony na krótsze paragrafy i opatrzony stosownymi śródtytułami, ale podejrzewam że na to nie macie wpływu. * spis treści po lewej stronie artykułu - bardzo, ale to bardzo zbite to wszystko. Dodatkowo linki są "niejawne" , dopiero najechanie myszką ujawnia podkreślenie a co za tym idzie "linkowość" tych tekstów. (Fajnym kolorem do linków jest IMHO #036, który akurat w tej kolorystyce będzie pasował. * część "Informacje dodatkowe", pod spisem treści - znaczek, który robi za marker listy, powinien być IMHO wypozycjonowany w do góry w pionie (ten plik: ico-blok.gif) * Link na dole artykułu, prowadzący do kolejnego rozdziału nie jest wcale linkiem do kolejnego rozdziału. Wiem o tym dopiero po kliknięciu lub spojrzeniu na spis treści - przydałoby się info w stylu: "Rozdział 2: Numer statystyczny REGON" lub "Następny rozdział: Numer..." Przyłączam się też do uwag przedmówców dotyczących: - stopki (ten gradient błękitny nie pasuje, jest też strasznie ciasno w obrębie stopki, i chyba przydałby się margin pod stopką. Brakuje powietrza) - flasha na górze - w obecnym wydaniu jest zbędny - zgaduję, że finalnie będzie robił coś więcej i wtedy pewnie jego rola się zmieni Chciałem już zakończyć, ale przeszedłem jeszcze tu: http://www.biznes.koszalin.pl/index.php/pl...ogues/companies - po lewej jest tragicznie nieczytelnie... tragicznie... za dużo, za gęsto - mi osobiście wybitinie nie leży to, że hover mam na całym bloku z informacją o firmie. Przy próbie skopiowania adresu firmy otworzyło mi się okno nowe, bo kopiując klikłem... Jeszcze jedna uwaga: nie potrafię sobie wytłumaczyć roli logotypu "CB" nad pomarańczowym paskiem z opcjami. Wiem już co się dzieje po kliknięciu na niego, bo to zrobiłem. Przed kliknięciem nie mówiło mi to zupełnie nic, i wygląda to trochę jakby wciśnięte na siłę tam. Podsumowując, wrażenie jednak pozytywne. To jest całkiem spory serwis, ciężko pamiętać przy takim serwisie o takich pierdołach jak ikonki czy coś. Pozytywnie :) Wiele pracy już zostało włożone, a bardzo niewiele pozostało żeby wrażenie było jeszcze bardziej pozytywne. pozdr. edit: zapomniałem o najważniejszym, co już co prawda zostało powiedziane, ale warto podkreślić :) projekt zdecydowanie wyróżnia się in plus spośród prezentowanych tu do oceny. jeszcze raz pozdr. i dużo wytrwałości w końcowych pracach :) Ten post edytował siemakuba 13.06.2006, 23:04:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Noi jest Bug w pliku http://www.biznes.koszalin.pl/index.php/pl/addOffer/job
Cytat Parse error: parse error, unexpected $ in /alt/home/webmaster.bizneskoszalin/html/inc/elements/forms/inputs/Input.aclass.php on line 102 // DeyV - trafiłeś na upload plików ![]() Coś sonda nie działa tak jak powinna - głosuję i ponownie mogę zagłosowac :/ Jak najadę na menu, to wyskakuje "podmenu" ale nie za bardzo wiadomo do czego przypisane. Zaznaczam, że używam IE Jak dla mnie - bardzo fajne ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:44 |