![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zadanie na zaliczenie php i nie moge sobie z nim poradzic a jescze nigdzie nie moghe nic znaleźć i mi nie działa.Potrzebuje go do czwartku.A oto treść:
Zaprojektuj formularz z jednym polem tekstowym.Plik obsługi formularza będzie losował i wyświetlał wpisaną do formularza ilość liczb PARZYSTYCH.!POd nimi wyświetl: minimum,maximum i średnią wszytskich wylosowanych liczb.($liczba%2=0-reszta z dzielenia $liczba przez 2 wynosi zero) BARDZO PROSZE PRZYNAJMNIEJ JAK BY MI KTOŚ PLIK OBSŁUGI php NAPISAŁ ALBO SZKIELET ZADANIA. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie odrabiamy tutaj prac domowych za leniwcow
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie za leniwców tylko naprawde mi nie chce działać mam takie coś
<? srand((double)microtime()*1000000); $suma=0; $losuj=0; $licznik=0; do { $reszta=$losuj%2; if($losuj!=0 && $reszta==0){ $suma+=$losuj; $licznik++; print($losuj.", "); } $losuj=rand(1,100); } while($suma<=1000); $suma=$suma-$losuj; print("<BR><BR>Suma ".$licznik." wylosowanych liczb parzystych wynosi: ".$suma."."); ?> ale jak do tego formularz napisać i jak minimum i maximum dopisać i średnią ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze ktos ci to napisal i nawet nie kumasz jak to dziala
![]() Przciez srednia to bedzie $suma/$licznik. Maksimum i minimum to proste if-y. Pozatym zmien temat na jakis lekko bardziej inteligentny bo ten slabo o Tobie swiadczy - no i zastosuj bbCode bo Ci ktos z ekipy zrobi psikusa i zamknie temat a wtedy zaliczonko ucieknie ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiem tylko, że trzymaj wylosowane liczby w tablicy - będzie łatwiej, bo minimum, maximum i @NULLowa średnia, czyli array_sum" title="Zobacz w manualu php" target="_manual / count" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
Ten post edytował LBO 6.06.2006, 20:15:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Popraw tytul topiku albo zostanie zamkniecy (Capsy i POMOC)
2. Uzywaj bbcode do wstawiania kodu -- bedzie czytelniejszy -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj nie badzcie juz tacy, jesli chce isc na latwizne to niech ma:)
wybacz paki18 za niechlujstwo ale zrobilem to w przerwie miedzy jednym a drugim odcinkiem star treka ![]()
|
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki i odrazu sprostowanie to nie z LENISTWA tylko mi nie działało i w żaden sposób nie mogłem zrobić
ale dzieki naprawde. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:42 |