![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z przerobieniem klasy do zarzadzanie sesjami która współpracuje z bazą PostgreSQL na współprace z baza MySQL. Przykład class-y pochdzi z książki "PHP5 zaawansowane programowanie" zamieszcze poniżej skrypty z ksiażki i jeżeli to możliwe to prosze o pomoc w przeróbce.
plik usersession.phpm
oraz plik testujacy działanie class-y przeprowadza on logowanie uzytkownika edek oraz jego wylogowanie usersessiontest.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a na czym konkretnie polega Twoj problem? Z tego co tu widze to musisz funkcje z rodziny pg_... pozamieniac na ich odpowiedniki do mysql, czyli mysql_..... Ot i cala filozofia. W celu sprawdzenia czy istnieje odpowiednik danej funkcji, polecam jak zwykle manuala.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tym fragmentem kodu
tu w połączeniu jest odrazu podawana nazwa bazy danych a do MySQL nie znam takiej funkcji najpierw trzeba by sie połączyć z bazą a dopiero potem przy pomocy funkcji mysql_select_db() wybrać bazę danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak juz mowilem: polecam manuala. On zna wszystkie funkcje i zazwyczaj jest chetny do dzielenia sie tymi informacjami:
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-select-db.php edit: @NuLL a przegapilem ten tekst ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat najpierw trzeba by sie połączyć z bazą a dopiero potem przy pomocy funkcji mysql_select_db() wybrać bazę danych. Gratulujemy - wygrales pralke ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam problem z przerobieniem klasy do zarzadzanie sesjami która współpracuje z bazą PostgreSQL na współprace z baza MySQL. Przykład class-y pochdzi z książki "PHP5 zaawansowane programowanie" zamieszcze poniżej skrypty z ksiażki i jeżeli to możliwe to prosze o pomoc w przeróbce. Witam, Mam ta ksiazke. Klasa moze calkiem ciekawa, ale m.in. czytajac ten rozdzial watpilem, czy autorzy to naprawde profesjonalisci. Proponuje, nie zrzynac zywcem klasy, ale co najwyzej napisac swoja, oparta o to cos. Ja tak zrobilem (nie uzywam jej ;P). Nizej kod:
Nie chce mi sie juz jej komentowac, jej bedow tez (bedy przede wszystkim w wyjatkach.) Uzylem wlasnego silnika bazy. Nizej kod: Proszę nie umieszczac takich ilosci kodu!!! Usuwam /~nospor/ Ten post edytował nospor 29.05.2006, 22:16:23 |
|
|
![]()
|
|
to ze jest manuala to ja wiem ale nie spotkalem się z taką funkcia do MySQL która laczy sie z bazą i wybiera jednoczenie nazwe bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat to ze jest manuala to ja wiem ale nie spotkalem się z taką funkcia do MySQL która laczy sie z bazą i wybiera jednoczenie nazwe bazy. No i wlasnie dlatego nalezy zrobic to co zaproponowales w poprzednim poscie za co zreszta wygrales pralke ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:37 |