![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie pytanie, jaka jest różnica jeśli odwołuję się do zmiennych w taki sposób:
A taki:
Ten post edytował tomekp 25.05.2006, 21:27:11 -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
W zasadzie to chyba żadna... ale zawsze miałem z tym problem :/
chyba żadna... ehh -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obie sa prawidlowe i dzialaja tak samo, z tym ze 'tekst' jest niewiele szybsze (pewnie nikt tego nie zmierzyl
![]() , ale przecierz
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Krakół Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie o to mi chodziło.
Czasem tak mam, że najprostsze rzeczy mnie zastanawiają ![]() -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Myślę, że nie o to chodziło. Parsowanie etc, to kolega tomekp chyba rozumie.
Chodzi raczj o konieczności używania apastrofów i cudzysłowii w tabliacch $_POST, $_GET etc. nawet jak ich nie użyjesz, to php co najwyżej wywali Warninga -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Obie sa prawidlowe i dzialaja tak samo, z tym ze 'tekst' jest niewiele szybsze (pewnie nikt tego nie zmierzyl ![]() O to mi chodziło, więc dostałem odpowiedź na moje pytanie. ![]() -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cysiaczek
Cytat Myślę, że nie o to chodziło. Z czego to wywnioskowales? Przeciez tomekp podal sytuacje o ktore mu chodzi. Cytat nawet jak ich nie użyjesz, to php co najwyżej wywali Warninga Zle -- nie mozna tak postepowac bo to blad i kropka. ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Według sugesti nospor'a kontynuuje tutaj moje pytania.
Więc pytam jeszcze raz, jak lepiej, tak:
Czy może tak:
Jeszcze raz przepraszam, za tego nowego postam, doczytam wszystko według wskazówek. -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
Ten post wprowadza w blad -- czytaj kolejne posty!!!
Cytat $_POST[kod_klienta]
to jest zle, powinno byc $_POST[ 'kod_klienta' ] (lub z cudzyslowami) -- odsylam do manuala o stringach i stalych To drugie jest OK, choc ten srednik na koncu zapytania (chyba) bedzie powodowal blad. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat $_POST[kod_klienta] to jest zle, powinno byc $_POST[ 'kod_klienta' ] (lub z cudzyslowami) -- odsylam do manuala o stringach i stalych no to ja odsylam ciebie do manuala ![]() tak wiec autor ma poprawnie. Do autora: prosilem o poprawe tytulu. zaraz sie pogniewamy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor no ladnie
![]() ![]() zaraz to sprawdze. --------- edit z manuala:
Jednak sie mylilem Ten post edytował dr_bonzo 25.05.2006, 21:24:28 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Doczytałem, poprawiłem, więc się nie gniewajmy
![]() Wracając do tematu, oba są poprawne wnioskuje z Waszych odpowiedzi. Przyznam się, że o takim {$_POST["kod_klienta"]} zastosowaniu nie wiedziałem, czytam manuala, ale nie widze. -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat czytam manuala, ale nie widze. toz w poscie wyzej dr_bonzo podal wyciag z manuala gdzie jest tak napisane... oj, jednak sie pogniewamy ![]() http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kurcze rzeczywiście jest, nie patrzyłem tam gdzie trzeba moje niedopatrzenie, załuję i obiecuje poprawić się na przyszłość. Dzięki Panowie.
![]() -------------------- escape from the execution is futile.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:12 |