![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Problem wydaje sie banalny, ale nie moge na forum znalexc o tym nic... szukalem pod slowem string, dlugosc znakow i nic nie ma co by mi sie przydalo. Potrzebuje jakiejs funkcji, ktora zwrocilaby mi dlugosc znakowy zmiennej, np.: $zmienna = 'a23'; zwraca wartosc 3. Jest cos takiego? Pozdrawiam Ten post edytował gladiror 25.05.2006, 13:08:25 -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/function.strlen.php chyba o to chodzi
-------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze poprawić temat i pamiętać o tym nastepnym razem.
Nie jest zgodny z zasadami postowania na tym forum! To nie pierwszy raz. Kolejnym rzem poleci ostrzeżenie za nieprzestrzeganie zaleceń. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spasiba, tego potrzebowałem
![]() -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:03 |