![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 18.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, moja strona www.pjanie.prv.pl w Operze wygląda tak jak ma wyglądać, a w IE wszystkie wiersze oprócz dwóch są wysunięte w prawo
sprawdzałem kod z milion razy i nie wiem co jest nie tak Opera .................................. IE ![]() ![]() Ten post edytował MattY 24.05.2006, 16:03:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
IE ma w tym wypadku durna wlasciwosc:
wyswietla 'wirtualny' margines A tu dla odmiany nie. Nie jestem pewien, ale nieraz mialem takie przypadki. Ten post edytował erix 24.05.2006, 14:41:50 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak:
style.css zamiast: Kod .tytul { padding-left:10px; padding-right:10px; font-weight:bold; } to: Kod .tytul { font-weight:bold; } .tytul p { margin:0; padding-left:10px; } w tabelce gdzie po prawej stronie masz nagłówek kontakt wstaw <p></p>: -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień na staraj się nie wypełniać tabel grafiką umieszczając w nich znacznik IMG tylko jako tło komórki tabeli używając stylów, jesli nie ma w tabeli innych komórek narzucających wielkosć danej komórki to należy dodatkowo określic rozmiar komórki (width, height). Ten post edytował raf_gc 24.05.2006, 14:46:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 18.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz kminie co bylo nie tak, po prostu inna "interpretacja" przez przeglądarki czy coś takiego, czytałem nawet o tym gdzieś
IE liczy rozmiar komórki + dodaje padding na zewnątrz, Opera liczy rozmiar komórki i padding daje w środku komórki takjakby revyag pomogło (zmieniłem 4 komórki w ten sposób) raf_gc nie sprawdzałem ale by nie pomogło, poza tym przydają się obrazki do pozycjonowania, bo można do nich dawać alt="" Ten post edytował MattY 24.05.2006, 15:13:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no tak, ale tabelka dalej byłaby rozciągnięta, tylko że teraz widać by było pełne tło tych komórek które mają obrazek, ale byłyby powiększone dalej. Po prostu komórka miałaby tło więc byłaby cała zapełniona, a w przypadku wstawienia obrazka komórka była takjakby za krótka, ponieważ obrazek nie sięgał tyle w prawo. Jednak problem istniałby dalej, ponieważ już np. logo nie jest jednolite i nie może się powtarzać, tak jak możliwe jest to z paskiem nad napisem "kontakt" i "aktualności"
nie wiem jak to inaczej napisać, kminisz? Ten post edytował MattY 24.05.2006, 17:51:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:42 |