![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postanowiłem zainstalować sobie MySQL 5.0 i mam problem. Zawsze po instalacji wersji 4.x zmieniałem uruchamianie usługi na tryb ręczny i odpalałem winmysqla w momencie kiedy chciałem mieć dostęp do bazy.
MySQL 5.0 nie ma winmysqla i w momencie kiedy zmienię uruchamianie serwera na tryb ręczny to nie wiem jak go uruchomić.. Czy ktoś wie co z tym fantem zrobić? -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Start->Ustawienia->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Uslugi->Mysql->Uruchom
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-05-11 18:49:44) Start->Ustawienia->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Uslugi->Mysql->Uruchom ![]() ![]() Ale nie chcę w ten sposób. Chcę mieć domyślnie po uruchomieniu systemu wyłączony serwer i włączać kiedy będzie mi potrzebny. Inym sposobem jest wydawanie z wiersza poleceń Cytat net start mysql i Cytat net stop mysql ale nie za bardzo.Wyczytałem że w wersji 5.0 nie ma winmysqladmin i zastanawiam się jak sobie zrobić skrót na pulpicie do łatwego zatrzymywania i uruchaiania (jeden skrót do tego samego) ? PS. Czy instalowanie phpmyadmin (najnowszego) na mysql 5.0 wnosi coś innego? Czy tak jak w poprzednich wersjach? -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam ściągnąć XAMPPa i zaedytować pliki wsadowe *.bat - tam było to chyba jakoś ładnie rozwiązane.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:19 |