![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam tablice z danymi o postaci dane[msp,003,vt03] wartości te wpisują się z formularza poprzez zaznaczony checkbox. Jeśli w tablicy dane[] wystąpią pewne zwroty to skrypt musi mi coś zrobić.... oto kawałek skryptu:
Podobnie dla pozostałych wartości z tablicy dane[]. Ten skrypt mi nie działa. Wyświetliłem sobie wartości w tablicy i jest ok. ale warunki mi się nie wykonują więc pewnie popełniam błąd w instrukcji if. Może podpowiecie mi co jest nie tak. P.S. W tablicy są same stringi... Ten post edytował nospor 30.03.2006, 13:32:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pod warunkiem ze dobrze nadales nazwy w formularzu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-03-30 11:44:40)
pod warunkiem ze dobrze nadales nazwy w formularzu Dzieki za podpowiedź ale ja mam tablice dane[]. a z formularza w ten sposób przesyłam informacje... musze tak mieć ponieważ mam skrypt w JS który mi sprawdza czy jest zaznaczony przynajmniej jeden checkbox. Musze pobrać z formularza całą tablice wiec $dane[]=$_POST['dane[]']; Nie rozumiem jak w moim przypadku mam zastosować funkcję foreach? ![]() I co z moimi if ami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@dekrzycho z calym szacunkiem, ale jesli ktos podaje ci rozwiąznie (kod) i ten ktos wydaje się byc osobą z większym doswiadczeniem niż ty, to zamiast mowic, ze podane rozwiazanie jest bledne, wykonaj je najpierw i sprawdź.
Tak jak ci pokazalem, wlasnie odbiera się tablicę z formularza. Więc Twoj sposob jest zdecydowanie zly. Cytat Nie rozumiem jak w moim przypadku mam zastosować funkcję foreach? Zajrzyj do manuala a sie dowiesz.
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, następny..... @Qvazar: weź nie pisz takich głupot!
i co by to nie było, tablica nie tablica, przypisze się poprawnie! -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2006-03-30 12:17:59) @dekrzycho z calym szacunkiem, ale jesli ktos podaje ci rozwiąznie (kod) i ten ktos wydaje się byc osobą z większym doswiadczeniem niż ty, to zamiast mowic, ze podane rozwiazanie jest bledne, wykonaj je najpierw i sprawdź. Tak jak ci pokazalem, wlasnie odbiera się tablicę z formularza. Więc Twoj sposob jest zdecydowanie zly. Cytat Nie rozumiem jak w moim przypadku mam zastosować funkcję foreach? Zajrzyj do manuala a sie dowiesz. ![]() Przepraszam, nie chciałem nikogo obrazić. Jestem początkujący i faktycznie niewiele wiem. Masz rację, źle robiłem z przekazaniem wartości z formularza choć wyglądało ok. Wzorując się na twojej podpowiedzi zrobiłem coś takiego....
i zawsze działa dla ostatniego warunku. nie rozumiem jak działa foreach!!!! |
|
|
![]()
|
|
ty ogolnie nie lapiesz troche podstawowych pojec, a nie tylko foreach. (nie mowie tego by cie obrazić, tylko by powiedziec w czym problem)
![]() Twoj kod wygląda trochę dziwnie sądząc po tym czego odniego oczekujesz. A wyjaśnij dokladnie, co chcesz by sie stalo, gdy zaznaczymy dane checkboxy. ps: Cytat nie chciałem nikogo obrazić. Tu za takie rzeczy nikt sie nie obraza. Ja ci tylko zwrocilem uwagę ![]() edit: mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawę, ze formularz wysyla tylko zaznaczone checkboxy. edit2: na chwile obecną, nie wiedząc oco ci dokladnie chodzi, zaproponowalbym ci cos takiego:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2006-03-30 13:45:24) ty ogolnie nie lapiesz troche podstawowych pojec, a nie tylko foreach. (nie mowie tego by cie obrazić, tylko by powiedziec w czym problem) ![]() Twoj kod wygląda trochę dziwnie sądząc po tym czego odniego oczekujesz. A wyjaśnij dokladnie, co chcesz by sie stalo, gdy zaznaczymy dane checkboxy. ps: Cytat nie chciałem nikogo obrazić. Tu za takie rzeczy nikt sie nie obraza. Ja ci tylko zwrocilem uwagę ![]() edit: mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawę, ze formularz wysyla tylko zaznaczone checkboxy. edit2: na chwile obecną, nie wiedząc oco ci dokladnie chodzi, zaproponowalbym ci cos takiego:
Tak wiem że nie jestem nawet dobry w pisaniu php. nie tylkopodstaw mi brakuje.... Wracając do mojego skryptu to chekboxy uzalezniają mi kod html który wstawiam do treści maila a ten zostaje wysłany na dany adres. jeżeli zostanie zaznaczony checkbox to zmienna treść zostaje uzupełniona o pewne wartości tj, ceny, ilość sztuk itp. całość tworzy jeden wiersz w tabeli. |
|
|
![]()
|
|
czyli to ma byc jedna zmienna treść? No to robisz jak ci napisalem, z lekką zmianą:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:06 |