![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam kilka pytań. Jeżeli możecie to pomóżcie.
1.Mam mały problem. Na jednej za stron serializuje tablice i zapisuje ją do pliku. W tym momencie wszystko jest OK. Problem pojawia się, gdy w innym skrypcie wykonuje funkcje unserialize() na danych z pliku. Nie wiem, czemu dostaje tablice w postaci stringu taką jak po serializacji. 2.Czy jest może jakaś funkcja do kodowania tekstu w php. Chodzi mi o to, że chce zapisać tekst do pliku tylko, że chce go wcześniej zakodować. 3.Mam na stronie pola tekstowe i coś w nie wpisuje. Chce zrobić coś takiego, że jeżeli nie wpisze się wszystkich pól to wyskakuje komunikat i powraca się do strony. O ile ze sprawdzeniem czy są wpisane wszystkie pola nie mam najmniejszego problemu to nie wiem jak powrócić do poprzedniej strony w taki sposób, aby wcześniej wpisane informacje były na niej. Z góry dziękuje z pomoc. Ten post edytował kiler23 13.03.2006, 09:42:37 -------------------- A co na to NATO
A NATO na to nic |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
z racji że jestes tu nowy to ci się upiecze
![]() "Problem" - co to za temat? prosze na przyszlość się wysilic bardziej. najlepiej popraw to teraz. Przenosze na przedszkole. i jak juz pytasz o coś, staraj się, by to bylo w jednej tematyce ![]() ps: Witamy ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to na pytanie nr 3 znalazłem już odpowiedź ale prosze o pomoc w dwuch pierwszych.
-------------------- A co na to NATO
A NATO na to nic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
2) jako takich to chyba nie ma. musisz poszukac skryptów, które realizuję różne algorytmy szyfrowania tekstu.
no chyba ze interesuje cię kodowanie takie banalne: http://pl.php.net/manual/pl/function.base64-encode.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzieki. Poszukam.
-------------------- A co na to NATO
A NATO na to nic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Poszukaj w manualu funkcji crypt() byc moze ci pomoze...
3. Sprobuj zapisac je w cookie i odczytywac jako wartosc poczatkowa. Ten post edytował cqt 16.03.2006, 12:06:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:21 |