![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Maciej B.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, jestem w trakcie przerabiania klasy w ktorej zostalo wykorzystane PDO - na zwykle zapytania do bazy.
Mam problem z ponizszym fragmenetem:
Mianowicie nie wiem jak ugrysc - tzn zamienic na 'zwykly kod':
Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. co to jest zwykly kod?
2. co to jest zwykle zapytanie do bazy? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Maciej B.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chodzi mi o uzyskanie tego samego efektu bez uzycia PDO.
Za zwykle zapytanie do bazy rozumiem:
|
|
|
-Maciej B.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy nikt nie wie jak rozwiazac moj problem ?
Wybaczcie za dwa posty pod soba |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy nikt nie wie jak rozwiazac moj problem ? Jakby kos wiedzial to by pewnie odpowiedzial -- zobacz jak niewiele tematow pozostaje bez odpowiedzi. Cytat Wybaczcie za dwa posty pod soba Wystarczy sie zarejestrowac -- bedziesz mogl edytowac posty/usuwac-i-ponownie-wyslac-tego-samego-posta-zamiast-pisac-pod-spodem-kolejnego.W manualu jest wszystko: * tresc zapytania pozostaje bez zmian * wykonujesz to zapytanie *
ustawienie typu zwracanych danych -- obiekt, klasy 'user', parametry konstruktora sa w array(0 => false) http://pl2.php.net/manual/en/function.pdos...etfetchmode.php, w komentarzach: Cytat PDO::FETCH_CLASS may be used only with this method and it takes up to three parameters then: - int mode - string className - array constructorArgs (optional) * teraz musisz uzyc odpowiedniego mysql_fetch_*() do pobrania wynikow: object mysql_fetch_object ( resource result ) http://pl2.php.net/manual/en/function.mysql-fetch-object.php z ta roznica ze nie mozesz okreslic klasy obiektu ktory ma byc zwrocony, bycmoze to nie ma znaczenia -- nie wiem jak dalej korzystasz z tego obiektu. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:14 |