![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam dwie tablice ze zmiennymi: przyklad: Kod Array ( [1] => wulkanizacja [3] => wyważanie kółek [14] => czyszczenie tapicery [9] => tuning [8] => instalacje gazowa [22] => malowanie ) Array ( [0] => wulkanizacja [1] => wyważanie kółek ) z czego druga tablica zawiera wybrane wpisy z pierwszej (nie zwracajcie uwagi na dane, sa testowe ![]() i chce zrobic forma w ktorym jest lista z danymi z tablicy i zaleznosci czy wpis z drugiej znajduje sie w pierwszej checkbox jest zaznaczony lub nie Kod <input name="branza[]" id="{$foo}" type="checkbox" value="{$foo}" checked="checked"><label for="{$foo}">{$foo}</label> lub Kod <input name="branza[]" id="{$foo}" type="checkbox" value="{$foo}"><label for="{$foo}">{$foo}</label> ma ktos jakies pomysly ? bo ja po 2 godzinie kombinowania z foreachami wymieklem Ten post edytował spidero 9.03.2006, 16:54:19 -------------------- Forum PLD Linux
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomocna jest tu funkcja in_array. Przykładowy kod mógłby wyglądać tak:
hmm... nie doczytałem, że chodzi o smarty Ten post edytował konys 10.03.2006, 20:16:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://smarty.php.net/manual/en/language.f....checkboxes.php
w smartach jest kilka przydatnych pluginów do html'a ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:50 |