![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład użycia:
Zaznaczę tylko, żem początkujący więc głupie błędy są na miejscu ![]() Proszę o uwagi.Klasa jeszcze nie dokończona, chcę się dowiedzieć czy jestem na dobrym tropie ![]() Ten post edytował ziom 8.03.2006, 13:25:36 -------------------- biuro rachunkowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale czemu przedszkole? Jak juz cos to php
![]() Dalbym to na oceny, ale skoro to jeszcze nie jest skonczone... edit: nie popadajmy w paranoję z tym przedszkolem ![]() ![]() (troche uogólnilem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałem to do przedszkola, bo uważam, że mniej więcej na tym poziomie to jest :]
Edit: No cóż ![]() Ten post edytował ziom 8.03.2006, 13:43:09 -------------------- biuro rachunkowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym proponował do połączenia się z bazą danych użyć konstruktora i tak samo do rozłączania destruktora
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Piła->Kotun(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jednak pozostawił bym rozłączanie z bazą tak jak jest, czasem przeciez lepiej rozłączyć się wczesniej, by nie utrzymywać połączenia, które nie jest wykorzystywane.
Poza tym, w php jest destruktor?? ![]() ----- EDIT: Sprawdzilem w manualu jeszcze raz, jednak jest w PHP5 ![]() Ten post edytował nickers 8.03.2006, 15:34:55 -------------------- Renesansowe Królestwa - gra RPG w średniowieczu. Zapraszam :)
|
|
|
![]()
|
|
Cuś takiego ? Ten post edytował ziom 8.03.2006, 16:41:31 -------------------- biuro rachunkowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TAK
![]() Z tego co mi wiadomo do destruktorów w php4 nie ma, a kostruktory są (nazwa metody taka sama jak nazwa klasy). Jeśli php5 to zmieć var przy składowych na public, private, protected w zależności, i to samo przy metodach ![]() Cytat Ja jednak pozostawił bym rozłączanie z bazą tak jak jest, czasem przeciez lepiej rozłączyć się wczesniej, by nie utrzymywać połączenia, które nie jest wykorzystywane. To jest bez znaczenia, a dodatkowo używając destruktora nie musisz wyłowywać metody tylko sama sie wykonuje ![]() Ten post edytował Apo 8.03.2006, 16:12:30 |
|
|
![]()
|
|
Dodałem tak jak mówiłem public itd.
Czy teraz jest dobzie? :] No i zapytam czy jestem na dobrym tropie? ![]() -------------------- biuro rachunkowe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:26 |