![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W końcu wziąłem się za pełna lekturę manuala, by dowiedzieć się jakie błędy popełniłem we własnych skryptach. Pojawiło się jedno pytanie dotyczące operatorów stringów. Czy można przypisać do zmiennej $a wartość '<a href=\"cośtam\">cośtam</a>' a następnie poprzez echo "$a" uzyskać link? Chodzi mi o to czy jest to poprawne?
Jedno jeszcze pytanie, czy powinno się pisać elseif czy else if. To drugie mi działa, a w manualu napisano pierwsze. Ten post edytował The Night Shadow 8.03.2006, 10:22:35 -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypatrz się dokładnie użytym codzysłowom. Cały string zamknąłeś w pojedyńczych ' więc wewnątrz nich nie możesz cytować podwójnych \" powinieneś po prostu napisać ".
echo "$a" nie jest optymalnym rozwiązaniem. Lepiej jest po prostu napisać echo $a. No i na konieć polecam poeksperymentować z wyświetlaniem zmiernnych w ', w ", i bez ciapków. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobrze, ale jaki powód pisania echo $a ?
A poza tym... jeśli przecież strng zamknę w ' ' zostanie wyświetlony jako tekst w tym miejscu. A w echo wszelkie parametry mszą być apisywane \" inaczej mi nie działały. Czy może $a nie jest najpierw wyświetlane w echo, a potem całe echo na stronie tylko $a wyświetlane jest na stronie czy tak? :- ) -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
Cytat No dobrze, ale jaki powód pisania echo $a ? ...zamiast echo "$a":bo nie ma zadnych zalet pisania echo "$a" dziala wolniej i musisz wiecej znaow wpisac ( 2x ")
2. Cytat elseif czy else if oba sa ok, roznice:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:43 |