![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem program w Javie w środowisku Eclipse. Program polega na tym że po kompilacji otwiera się nowe okienko z jakimś tekstem itp. Jak mogę teraz to tak zapisać aby te okienko działało jak klikalny plik na który by się klikneło i by się otwierało. Bez użycia Eclipse Ten post edytował kapral 25.02.2006, 12:44:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod javaw NazwaGlownejKlasy i zrob z tego windowsowki skrot, ktory umiescisz w katalogu z NazwaGlownejKlasy.class |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam programować w Javie i za bardzo nie kumam, nie wiem czy sie zrozumieliśmy. Ten programik co napisałem chciałbym np. komuś wysłać i żeby ktoś sobie go odpalił, oczywiście jak ma VM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To skopiuj wszystkie utworzone pliki *.class i wyslij to komus.
Zeby uruchomic program w javie: javaw NazwaGlownejKlasy (nie pojawi sie okienko dosowe -- tylko dla windowsa) lub java NazwaGlownejKlasy (pojawi sie okienko dosowe (windows)) |
|
|
![]()
|
|
Mi nie chodzi o okno dosowe, chodzi mi normalne okienko.
To mój kod oczywiście w javie:
Po kompilacji wyskakuje mi okienko, i chce zrobić aby takie okienko nie wyskakiwało mi tylko po kompilacji w eclipse ale chciałbym wygenerować z tego plik na który się kliknie i też otworzy się takie same okienko |
|
|
![]()
|
|
Nie mogles od razu napisac ze chodzi o okienko w Javie/Swing ? : )
Lepiej zajrzyj na forum dot. javy, ale nie znam zadnego polskiego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz przekształcic program na *.jar wtedy powinno sie otworzyc tak jak chcesz. niestery nie wiem jak to zrobic ale AgroUML tak dziala.
http://csdl.ics.hawaii.edu/~johnson/613f99.../jar-files.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 00:55 |