![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Przepraszam, jeśli było gdzieś na forum poruszane, ale nie mogłem tego znaleźć.
Chodzi o to, że mam jakiś formularz lista i przycisk. I teraz tak: chciałbym aby po wybraniu jednej z opcji blokował się przycisk submit. Np.: wybieram "test 2" – przycisk "wyslij" zablokowany a jak wybiorę "test 1" lub "test 3" – przycisk "wyslij" odblokowany Możliwe, że jest to błaha sprawa, ale nie mogę sobie z tym poradzić… |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type="text/javascript"> function dis() { var sel = document.getElementById("opcja"); if(sel.options[sel.selectedIndex].value=='2') { document.getElementById("submit").disabled="disabled"; } else { document.getElementById("submit").disabled=""; } } </script> -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ślicznie dziękuję, wszstko dziala...
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:47 |