![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Jak go wstawie w srodek strony to mi wyskakuja krzaki zamiast obrazka, ale jak w osobnej podstronie go dam to jest dobrze. Co jest ? Jak wstawie nagłówek header("Content-type: image/jpg"); na poczatku strony to mi chce zapisac strone na dysk. ---------- Uzywaj bbcode [ php ] -- dr_bonzo -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez wysłania nagłówka będą krzaki... Spróbuj Content-type: image/jpeg albo zmień funkcję generującą grafikę (np. na imagepng) i dostosuj nagłówek.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Probowalem. Ale jak mowie jak dam w osobnej stronie ten skrypt to dziala bez zazutu.
Teraz wstawilem nawet w mecie conten-type: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; image/jpg; charset=iso-8859-2"> I nic, krzaczki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz caly skrypt.
Nie wlaczaj tego skryptu php do kodu strony, tylko w taki sposob:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Ta twoja metode tez probowalem i jeszcze bardziej zagmatwane. Zrobilem tylko tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OMG, temat walkowany 100 razy
obrazek.php
strona.html
teraz jasne? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Sorki ale nieznalazlem.
Teraz to juz lepiej wyglada, nie ma krzaczkow, ale zamiast obrazka jest ikonka tak jakby niebylo obrazka. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:28 |