![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastanawiam sie nad wykupienem konta reseller i swiadzceniem drobnych uslug
![]() przegladam polskie oferty ale nie trafilem nic konkretnego, alo jakas firma "krzak" z ktora nie usmiecha mi sie wspolpracowac, albo ceny z kosmosu, albo soft w starej wersji ![]() moze ktos ma jakies konta tego typu i potrafi powiedziec cos na temat uslugi itp. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"alo jakas firma "krzak" z ktora nie usmiecha mi sie wspolpracowac, albo ceny z kosmosu, albo soft w starej wersji "
Wydaje mi się, że postawiłeś zbyt wysokie wymagania. Piszesz o wysokich cenach... no tak, ale takie są ceny ![]() Także, albo płacisz i wymagasz... albo dajesz mało i spać nie możesz z obawy czy następnego dnia serwer będzie jeszcze istniał :] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niby prawda ale liczyc sobie 300PLN za miesiac na resellera to chyba male przegiecie
![]() to taniej mi wyjdzie kupic do domu DSL 2 Mbit i postawic wlasy serwer ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kinool @ 2006-02-09 16:13:55) no niby prawda ale liczyc sobie 300PLN za miesiac na resellera to chyba male przegiecie ![]() to taniej mi wyjdzie kupic do domu DSL 2 Mbit i postawic wlasy serwer ![]() A czemu przegięcie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
300 zł za res. to w sam raz. Za 800 zł za miesiąc to by było przegięcie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO...
w momencie kiedy mamy na względzie długofalowość swojego biznesu, mamy odpowiednio skonstruowany plan naszego przedsięwzięcia, zbadaliśmy już rynek i wiemy czego potencjalnym Klientom może brakować... pieniądze tak do końca nie grają roli. zawsze w momencie kiedy Wasz biznesplan+plan marketingowy jest naprawdę konkretny, wpadliście na pomysł swojego życia, który w dodatku przedstawiliście grupie bezstronnych osób i stwierdziły one że naprawdę jest to konkret... możecie przecież myśleć o różnych formach pozyskiwania bodajże dotacji czy też partnerów. jeżeli chodzi o kupowanie do domu dsla 2mb i bawienie się w stawianie serwera. PROŚBA ! nie róbcie naprawdę ani sobie nadzieji, że wszystko będzie lekko i pięknie szło, jeżeli tak myślicie - jesteście w grubym błędzie - nic, co ma przynosić pieniądze nigdy nie idzie lekko i przyjemnie. tak więc proszę, nie zabierajcie się za wizję hostingowe, mając takie podejście - możecie zrobić krzywdę nie tylko sobie ale też i użytkownikom, którzy wam zaufają - chyba że abstrahujemy tutaj trochę i mowa w topicu o hostingu w wersji - fufnel <=> funfel. Null i Spenalzo (który jeszcze tego nie zdążył powiedzieć ![]() DOBRE ZAWSZE KOSZTUJE. co znaczy dobre przy tego typu usługach ? jako osoba, która od pewnego czasu troszeczke się już orientuje w tego typu biznesie, uważam, że dobre w przypadku takich usług znaczy: - zapewnione wsparcie ze strony działu technicznego data center w przypadku awarii - nie mówiąc już o tym iż samo data center musi być profesjonalne. - zapewniona dostępność maszyny na poziomie 99% w skali miesiąca. - zapewnione bezpieczeństwo maszyny, która służy tego typu usługom. - gwarantowany czas reakcji na zgłoszenia awarii przez Klientów. - stała opieka administracyjna nad zasobami Klientów. - atrakcyjność oferty ze względu na świadczone usługi - atrakcyjność oferty ze względu na cenę usług. to jedynie kilka wyznaczników, które TRZEBA spełniać już na samym początku rozpoczynania tego typu działalności (nie ważne czy to hosting mając pod sobą dedykowaną maszynę czy resellera w firmie hostingowej - to dalej jest ten sam hosting dla klienta końcowego) Zwróćcie uwagę na to na której pozycji umieściłem informację na temat ceny. Oczywiście można by było zupełnie tę kolejność odwrócić i atrakcyjnośc pod względem ceny mogła by być na pierwszym miejscu, ale wtedy z własnego doświadczenia wiem niestety iż pozostałe te punkty, które wymieniłem tracą na jakości. @Kinool - nie potraktuj tego jako atak, ale szczerze, mając dobre intencje - radzę sobie poprostu z takim nastawieniem "zabawę" w hosting darować. Poprostu poczytajcie sobie net, trochę. Ludzie naprawdę błagam was, nie próbójcie takich działalności rozpoczynać szczególnie w bardzo młodym wieku, mając przed oczami marzenia o dolarach, talarach, sałacie, mamonce, pieniążkach - jakichkolwiek. Zapytajcie zresztą kogokolwiek, kto siedzi w tej branży już kawałek czasu - jak to jest otwierać tego typu działalność. Na małą skalę ? NIE! usługi drobne nie wchodzą w grę, to nie jest sprzedawanie kartofli a świadczenie usług na naprawdę wysokim poziomie jeżeli mówimy tu o jakichkolwiek klientach - ot, sami nie przyjdą - napewno nie prędko. kończąc, proszę tylko abyście wzieli pod uwagę iż jednak rynek tych usług jest już dość nasycony i żeby się przebić - trzeba się naprawdę napracować a mówiąc to mam nie tylko na myśli nieprzespane noce nad bezpieczeństwem maszyny, czy też nad budowaniem samego PR w internecie - to jest wszystko czas i nakłady, nakłady i czas. finito. Pozdrawiam, Artur Kwiatkowski alias Fo |
|
|
![]()
|
|
dzieki za wypowiedzi ale na poczatku nie podalem konkretnego celu
![]() Wiec nie chce miec 1000 klientow i i robic biznesu na hostingu ![]() ![]() Ten post edytował Kinool 10.02.2006, 08:14:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kinol co byś powiedział klientom gdyby mieli oni hosting na twoim serwerze na tym DSLu i w poniedzialek o godzinie 9 rano Pada ci prąd i do godziny 15 nie masz go.
Problem... I to spory, maile nie dochodzą, klienci nie mogą sprawdzić poczty która mogła przyjść przez weekend - masakra... Poza tym ile byś miał wysyłania? Na ogół w serwerowniach masz 100Mb łącze. Zawsze masz wysokie transfery, masz pomoc specjalistów. To wszystko kosztuje. Pytanie jeszcze jakie parametry potrzebujesz? Sam świadcze takie usługi dla swoich klientów. Klienci nie mają dużych budżetów. Sam mam resellera i na pewno wole mieć reseller'a niż kupować włąsny serwer i bawić się w administrację ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Od dłuższego czasu zadaża mi sie współpracować z małą firmą mającą wykupionego reselera w http://futuro.pl/
Nie znam dokładnie warunków umowy, wiem jednak, że flexopartner sprawdza się dosyć dobrze (wpadki zdażały się, ale było ich naprawdę niewiele) a ceny konta reselerskiego są całkiem przyzwoite. Dodatkowo - możliwe jest ustalanie cen usług konkretnie na swoje potrzeby. Ja nastomiast radzę sobie inaczej. Mam wykupione konto nQ.PROFESJA na nQ.pl (a może VIP ? ![]() Dla moich klientów, którzy tak naprawdę raz na rok konfigurują listę swoich adresów emali, i odpowiednie quoty jest to w pełni wystarczajace rozwiązanie. A za to w rosądnej cenie mamy naprawdę stabilny i szybki serwer. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
w tej chwili mam podobnie
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
@Fo - bez urazy, ale Twoje prośby trochę mi podchodzą pod "krzyk rozpaczy" osoby która zajmuje się hostingiem i traci klientów, przez małych, domorosłych "hostmaterów" i ich oferty rynkowe (coś jak konta za 2 zł na allegro ![]() Osobiście zajmuję się tym od kilku lat zawodowo, a wcześniej współpracowałem z takimi firmami jako pracownik i powiem szczerze że dobry kontakt z klientem i rzetelność w tym co się robi wystarczy - nie będę się wbijał w szczegóły, bo te są mniej istotne. Druga możliwość osiągnięcia sukcesu to poprostu dobry marketing - możesz mieć sobie najlepszy hosting na świecie, najtańszcze usługi, bądz trafione ceny co do jakości, a i tak firma która zaprezentuje to lepiej klientowi wygra z Tobą. Nie będę tutaj podawał nazw firm, ale wszyscy wiemy które przodują w Polsce w tej branży i właśnie często te firmy to tak naprawdę piękne opakowanie. W środku zaś stanadard, który możemy mieć niższym kosztem. Jeszcze raz proszę żebyś się nie zraził - co do tego krzyku rozpaczy - poprostu znam to za autopsji - wiem jak boli jak Klient Ci mówi że może mieć to 10 razy taniej - a Ty masz świadomość, że za pół roku powiesz - a nie mówiłem - tylko te pół roku to Twoje pieniądze ![]() pozdrówka anas |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@anas - tak zgadza się, to był swego rodzaju krzyk rozpaczy, może poprostu naczytałem się za dużo tego typu postów tu czy tam... troszkę mnie poniosło.
no cóż... chyba nic więcej nie mam do powiedzenia. anas najlepiej opisał jak sprawa wygląda. pozdrawiam, Fo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:46 |