Witam.
Mam problem z wykonaniem zapytani chodzi mi oto aby w jedym zapytaniu zostalo uaktualnine dane wprowadzone po przez pole input i musi to byc wykonane za pomoca jednego zapytania narazie zrobiłem coś takiego:
<?
echo"<form action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?id_zamowienia=$id_zamowienia &login=$login\" method=\"POST\">\n";
echo"<input type=\"hidden\" name=\"proces\" value=\"zmien\"/>\n"; foreach($tablica as $wartosc)
{
$cena_produktu=$wartosc['cena_produktu']*$wartosc['ilosc'];
echo"<tr bgcolor=\"$color\"><td align=\"center\">".$wartosc['id_towaru']."</td> <td align=\"center\">".$wartosc['nazwa']."</td><td align=\"center\">
<input type=\"hidden\" name=\"towar[]\" value=\"".$wartosc['id_towaru']."\"/>
<input type=\"text\" align=\"center\" size=\"3\" name=\"ilosc[]\" value=\"".$wartosc['ilosc']."\" /></td>
<td align=\"center\">".$wartosc['cena_produktu']."</td>
<td align=\"center\">".$cena_produktu." PLN</td>
<td align=\"center\">
PLN</td></tr>";
}
echo"<tr><td colspan=\"6\" align=\"center\"><input type=\"submit\" name=\"zmiana\" value=\"Zapisz zmiany\"/>"; //teraz przetwazam te dane
if(isset($_POST['proces'])&&('zmien'===$_POST['proces'])) {
//jezeli id_towaru, ilosc=0 to wtedy z tabeli produkty zam usun rekord o id_towaru
if($_POST['ilosc']==0)
{
$wynik=query("DELETE produkty_zamowienia WHERE
id_towaru='".$_POST['towar']." AND id_zamowienia='$id_zamowienia' LIMIT 1");
}
else{
//przychodzi zmienna ilosc to rekord o id_towaru zmieniamy mu ilosc
$wynik=query("UPDATE produkty_zamowienia SET ilosc IN
(".implode(',',$_POST['ilosc']).") WHERE id_towaru IN (".implode(',',$_POST['id_towaru'])." AND id_zamowienia='".$id_zamowienia."'"); if(!$wynik)
}
}
?>
Ale niestety nie dziala to ma moze ktoś jakiś pomysł
Za pomoc zgóry dziekuje.
Pozdrawiam
Ten post edytował padalec83 9.02.2006, 14:23:53