![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Harry- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Jestem początkujący w php i mam pewien problem. Chcę zrobić coś takiego: 1. Użytkownik wchodzi pierwszy raz na stronę - pojawia mu się "witaj.php" 2. Przy każdym kolejnym wejściu przenosi użytkownika od razu do "main.php". Znalazłem taki kod, ale to nie działa ![]() Proszę o pomoc i z góry dziękuję ---[ edit ]------- poprawilem bbCode -- prosze uzywac odpowiedniego -- dr_bonzo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka masz wersje php: (x.y.z)?
Sproboj zamiast:
tego
tu masz to opisane dokladniej: http://pl.php.net/setcookie -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Gość_Harry- |
![]()
|
Goście ![]() |
niestety to nie działa.
już próbowałem wszystkiego co znalazłem na necie. dzięki za pomoc. jeżeli ktoś ma inne pomysły proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz źle zaporojektowane to:
1. Za każdym razem ustawiasz ciacho, a to niepotrzebne, bo powinieneś je ustawić tylko jeśli go nie ma. Tym bardziej że jeśli byś poczytał więcej w miejscu gdzie wskazał Ci ~dr_bonzo to być wiedział, że Cytat
2. Powinno być tak: Kod 1. Jest Ciacho? 1.2. Nie. 1.2.1. Ustawiasz ciacho 1.2.2. Pokazujesz stronę witaj.php 1.1. Tak. Przenosisz na main.php A nie działało, jak już wyżej napisałem, bo sprawdzasz wartość ciacha w tym samym wywołaniu w którym je ustawiłeś. A ciach wtedy jeszcze nie widać. Poza tym, co to?:
Warunek zawsze spełniony, powinno być:
Poza tym porada ~dr_bonzo o stosowaniu krószych tablicach jest aktualna. |
|
|
-Gość_Harry- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |