![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę czy może mi ktoś podsunąć przynajmniej ogólną metode
jak ukryć adres e-mail przed robotami spamerskimi no i przed tymi żywymi też. Chodzi mi o wysyłanie maila ze standardowego formularza odnoszącego się do popularnego skryptu cgi, oto przykład: itd... Próbowałem kombinacji z javą z encjami ale to wszystko starczało na jakiś czas. Dumam żeby umieścić adresy w bazie MySQL i pobierać je za pomocą jakiegoś ID. Nie mam tylko pomysłu jak to zrobic bezpiecznie, tak żeby tylko przez ten formularz dało się pobrać adres zbazy i przekazać do skryptu formmail. Z poważaniem: ANIOŁ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to ma wspólnego z php? Gdybyś jednak jakimś przypadkiem dobrze tutaj trafił to poczytaj o mail i nie będziesz mieć problemów z mailem w kodzie...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej to chyba ukryć e-mail w obrazku
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo JavaScript ;-)
![]() Kod <script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- Poczatek user = "jan"; site = "kowalski.pl"; document.write('<a href=\"mailto:' + user + '@' + site + '\">'); document.write(user + '@' + site + '</a>'); // koniec --> </SCRIPT> Na swojej stronce mam forumlarz pocztowy w php i tak mi z niego spam przychodzi... Chociaż adres jest rozbity. Pozdrawiam Ten post edytował spokoland 5.02.2006, 14:16:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:56 |